Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Діяльність Донецького регіонального центру спортивної медицини в Києві набирає обертів

До повномасштабної війни комунальне некомерційне підприємство «Донецький регіональний центр спортивної медицини» було розташоване в Бахмуті, навесні 2022 року релоковане до смт Любешів Волинської області, а восени 2023-го почало працювати ще і в Києві.

З роботою нового лікувально-діагностичного відділення в рамках робочої поїздки до української столиці ознайомився начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Він поспілкувався з лікарями та оглянув наявні умови надання медичних послуг.

Комунальне некомерційне підприємство «Донецький регіональний центр спортивної медицини» – це лікувально-профілактичний заклад, який забезпечує медичний супровід спортсменів Донеччини на етапі змагань, тренувань, проведення обов’язкових медичних оглядів, лікування та реабілітації. У своїй роботі від самого створення Центр опікується членами збірних команд України та їх резервом, учнями дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих спортивних інтернатів, спеціалізованих закладів освіти з фізичної культури та спорту різного рівня, та особами, які займаються оздоровчою фізичною культурою.

Нові можливості для Центру – надання медичної допомоги всім верствам населення – відкрилися в лютому 2024 року завдяки контракту із Національною службою здоров’я України за напрямком «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах».

У Лікувально-діагностичному відділенні КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» проводяться консультації спеціалістів: лікаря-акушер-гінеколога, лікаря-кардіолога, лікаря-невропатолога, лікаря-офтальмолога, лікаря зі спортивної медицини, лікаря-психолога.
 

 

Заклад має сучасне медичне обладнання: офтальмологічне, гінекологічне та кардіологічне, відповідно до галузевих стандартів та напрямків діяльності.

Проводяться наступні дослідження:

- ультразвукові дослідження (органів черевної порожнини, нирок та сечового міхура, щитоподібної залози, молочної залози, м’яких тканин, Ехо серця);
- холтерівське моніторування;
- добове моніторування АТ;
- кольпоскопія;
- дослідження на передньому відрізку ока.

Доступні лабораторні обстеження:

- печінкова панель (АЛТ, АСТ, білірубін загальний);
- ниркова панель (креатинін, сечовина, сечова кислота, альбумін);
- коагулограма (фібриноген, тромбіновий час, АЧТЧ, протромбіновий час).

Окрім цього, у лікувально-діагностичному відділенні КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» виконуються фізіотерапевтичні процедури (ультразвукова та лазерна терапія) за попереднім призначенням лікуючого лікаря, а також масажі.

Одним із нових напрямів роботи підприємства є надання психологічної допомоги, що набуває особливої важливості під час війни. Адже багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Під час консультації лікар-психолог сформулює поради, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан.

Послуги амбулаторного напрямку надаються безкоштовно за наявності електронного направлення (можливе самозвернення до лікаря-акушер-гінеколога та лікаря-психолога). Відділення Донецького регіонального центру спортивної медицини в Києві працює з 8:00 до 20:00 з понеділка по п’ятницю за адресою: вул. Старокиївська, 9. Попередній запис у реєстратурі необхідно здійснити за телефоном: +38-050-050-36-06.

 
 
01.03.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах