Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласну стипендію отримуватиме спортсмен із Маріуполя Богдан Рухлін

26 березня під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка відбулося чергове засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій спортсменам та тренерам Донеччини.

«У сьогоднішні складні воєнні часи атлети Донецької області та їхні наставники роблять все можливе, аби прославити свій регіон і Україну на міжнародних турнірах. Ці високі досягнення заслуговують гідного заохочення від облдержадміністрації, яким є щомісячні стипендії. Вірю, що завдяки кропіткій наполегливій праці наші спортсмени здобудуть ще багато яскравих перемог і найвищих нагород», - зазначив Ігор Бойко.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зауважив, що з 1 січня 2024 року обласні стипендії в розмірі від 2 до 6 прожиткових мінімумів були призначені 79 спортсменам і 30 тренерам з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту серед осіб з інвалідністю. Але при цьому в затвердженому переліку передбачено внесення змін у разі подальшої невідповідності стипендіатів вимогам Положення.

Так, рішення про позбавлення щомісячної виплати члени комісії прийняли стосовно майстра спорту України з важкої атлетики Іллі Москаленка. У березні поточного року він заявив про завершення спортивної кар’єри, що є свідченням невиконання індивідуального плану підготовки – однієї з основної умов щодо одержання стипендії.

Водночас комісія схвалила призначення обласної стипендії в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів спортсмену, який наразі відповідає критеріям, зазначеним у відповідному Положенні. Присутні підтримали включення до списку стипендіатів 19-річного Богдана Рухліна з міста Маріуполь – кандидата у майстри спорту України з вітрильного спорту, члена збірної команди України, який у 2023 році посів перше місце на змаганнях Кубку Європи в класі ILCA 6.

 
 
26.03.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах