Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донецької області – серед кращих на чемпіонаті України в Луцьку

З 22 по 27 квітня місто Луцьк прийняло чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок, що зібрав близько 200 учасників із 23 регіонів.

Донеччину на змаганнях представили 16 спортсменів, з яких 8 піднялися на п’єдестал пошани. За сумою двоборства вони здобули 2 золоті, 2 срібні та 4 бронзові нагороди, а загальна кількість медалей у їхньому активі, з урахуванням «малих» за вправи, склала двадцять чотири: 6 золотих, 6 срібних, 12 бронзових. Ці досягнення дозволили команді Донецької області посісти друге місце в загальному заліку чемпіонату серед чоловіків (2220 очок) і третє місце в першості серед жінок (2080 очок).

Чемпіонкою України у ваговій категорії до 64 кг із сумою двоборства 200 кг стала Ольга Івженко – важкоатлетка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, представниця міста Дружківка.

Кращою в категорії понад 87 кг із результатом 227 кг виявилася Крістіна Бородіна з Вугледару – вихованка ШВСМ, Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики та міської ДЮСШ.

«Срібло» за підсумками гострого суперництва в категорії до 89 кг здобув Ілля Куліков із Вугледару, вихованець ШВСМ та ОСДЮСШОР – із сумою двоборства 346 кг він лише на два кілограми поступився переможцю.

Срібним призером у категорії до 109 кг із результатом 355 кг став Владислав Прилипко – вихованець ШВСМ та ОСДЮСШОР, тренер-викладач Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки, представник міст Селидове і Бахмут.

Трьома бронзовими нагородами в сумі двоборства відзначилися вихованці ДОСФКСП ім. С. Бубки та ОСДЮСШОР, представники Бахмута і Білозерського: шістнадцятирічні Олександра Шиляєва та Вероніка Гончарова – з результатами 116 кг та 157 кг відповідно у категоріях до 45 кг та до 55 кг, вісімнадцятирічний Данило Чиняков – з результатом 358 кг у категорії до 102 кг.

Ще одну «бронзу» до скарбнички Донеччини приніс Євген Бурбала з Вугледару, вихованець ШВСМ та ОСДЮСШОР. У категорії понад 109 кг він у сумі двоборства зібрав 352 кг.

Не здобули нагород, але також показали гідні результати вихованці ДОСФКСП ім. С. Бубки та ОСДЮСШОР, представники Бахмута і Білозерського: 18-річний Андрій Боровський – 4 місце в категорії до 102 кг із сумою двоборства 346 кг, 16-річний Владислав Голованов – 5 місце в категорії понад 109 кг із сумою двоборства 330 кг.

Підготували переможців і призерів чемпіонату України тренери-викладі Донецької області Віктор Романчук, Ігор Обухов, Денис Задрановський, Володимир Жога, Вікторія Корольчук.

 
 
  
30.04.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах