Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено Регіональну цільову програму розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки

Розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.12.2016 № 1181 затверджено Регіональну цільову програму розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки.

Програма розроблена в умовах відсутності відповідної державної програми, базується на основних цілях та завданнях, визначених у нормативно-правових актах на рівні регіону і держави. Так, у ній враховано положення Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», затвердженої Указом Президента України від 09 лютого 2016 року № 42/2016 та Постанови Верховної Ради України «Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади» від 19 жовтня 2016 року № 1695-VIII.

Метою Програми є відведення фізичній культурі і спорту важливої ролі як складової фактору здорового способу життя та всебічного гармонійного розвитку людини, створення ефективної системи управління сферою, сучасної спортивної інфраструктури, наближеної до потреб жителів області, формування патріотичних почуттів та підтвердження спортивними досягненнями позитивного іміджу Донецького краю.

Основними завданнями Програми є: розвиток масового спорту; організація масової фізкультурно-спортивної роботи серед соціально-незахищених верств населення; організація та проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів; розвиток дитячо-юнацького і резервного спорту; розвиток спорту вищих досягнень, Олімпійська, паралімпійська підготовка та міжнародне співробітництво; утримання, розвиток та модернізація спортивної інфраструктури області; медичне забезпечення; організаційне і інформаційне забезпечення; національно-патріотичне виховання у спорті.

Прогнозний обсяг фінансування видатків для виконання завдань і заходів Програми за напрямками з усіх джерел всього складає 2 983 436,3 тис. грн., в т.ч. за рахунок коштів обласного бюджету – 782 355,5 тис. грн., бюджетів міст, районів, об’єднаних територіальних громад 832 197,5 тис. грн., з інших джерел – 1 368 883,3 тис. грн.

Прийняття Програми надасть можливість покращити ресурсний та інфраструктурний стан сфери, виконати поставлені завдання відповідно до сучасних потреб економічного і соціального розвитку, наблизити стан сфери до сучасних європейських стандартів.

Координатором Програми визначено управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Вищезазначеним розпорядчим актом виконавчим органам міських рад, рад об’єднаних територіальних громад, райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям рекомендовано забезпечити виконання заходів і завдань цієї Програми в межах реальної фінансової можливості місцевих бюджетів та забезпечити прийняття відповідних місцевих програм розвитку фізичної культури і спорту.

 

З розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.12.2016 № 1181 та текстом Програми можна ознайомитися в прикріпленому файлі.

 
28.12.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах