Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську відбулися обласні змагання з плавання серед дітей з інвалідністю

21 лютого на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу міста Слов’янськ пройшли змагання з плавання серед дітей-інвалідів з вадами зору, слуху, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату, присвячені 85-річчю Донецької області.

Свою майстерність на плавальних доріжках показували більше 45 спортсменів з обмеженими фізичними можливостями з Маріуполя, Слов’янська, Соледара. Учасники представляли Миколаївську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат № 7 Донецької обласної ради, Слов’янську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат № 23 Донецької обласної ради, збірну Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів.

Змагання проводилися окремо за нозологіями у двох вікових групах: старша – 2000-2003 рр. н., молодша – 2004-2008 рр.н.

Участь у нагородженні плавців взяв начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, який вручив дітям грамоти і медалі.

Найкращі спортсмени турніру отримали кубки: серед хлопчиків – Андрій Трусов (УОРА, Слов’янськ), серед дівчат – Вероніка Коржова (УОРА, Соледар).

Грошовими призами від Героя України, шестиразового паралімпійського чемпіона Віктора Смирнова за досягнення високих спортивних результатів було відзначено таких плавців:
- Марія Дівніч (УОРА, Маріуполь);
- Михайло Арділан (ВРФР, Миколаївська СЗОШІ № 7);
- Богдан Ляшко (слух, Маріуполь);
- Влад Іванов (зір, Слов’янськ);
- Олександр Левченко (УОРА, Слов’янськ);
- Максим Бойко (УОРА, Слов’янськ).

У своєму вітальному слові Віктор Смирнов зазначив: «Я сам починав свою кар’єру з таких змагань. Прекрасно знаю, наскільки важлива для юних спортсменів можливість проявити себе. Дуже приємно, що навіть у такі складні для країни часи є люди, які допомагають розвивати спорт серед людей з обмеженими фізичними можливостями».

Також приїхали підтримати юних плавців в.о. начальника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Костянтин Шевченко, в.о. директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Юрій Оніщенко.

Додамо, що кожен учасник змагань отримав солодкі подарунки від спонсорів: народного депутата України Олега Недава та директора Слов’янської кондитерської фабрики «Валенсія» Костянтина Садикова.

Героями себе відчули не лише лідери запливів, але і всі спортсмени. Адже заняття спортом для дітей з вадами зору, слуху, розумового і фізичного розвитку, опорно-рухового апарату – колосальний прояв волі і мужності. І як відомо, найзначніші перемоги – перемоги над собою.

 

Сюжет телеканалу «С-плюс» про змагання: https://youtu.be/cpIvLo6k_j0

 
22.02.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах