Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулося перше в 2017 році засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації

24 лютого в Краматорську відбулося засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика. Участь у засіданні взяли члени колегії, представники управління, керівники обласних організацій та фізкультурно-спортивних товариств.

У першому питанні порядку денного Володимир Мицик доповів про перелік напрямків проведення заходів з фізичної культури та спорту в Донецькій області на 2017 рік. Так, усього сума видатків на фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи за рахунок обласного бюджету на поточний рік складає 16599,4 тис. грн. Перелік напрямків включає: спортивні заходи з підготовки та участі збірних команд і спортсменів області у змаганнях усіх рівнів з 36-ти олімпійських видів спорті, 63-ти неолімпійських видів спорту; спортивні заходи щодо підготовки спортсменів області-кандидатів на участь у XXXІІ Олімпійських іграх; спортивні заходи з розвитку олімпійського руху, спортивні заходи з розвитку спорту серед ветеранів; спортивні заходи серед місцевих осередків всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості; спортивно-масові заходи.

Рішенням колегії управління були затверджені критерії розподілу та безпосередньо сам розподіл коштів з обласного бюджету з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Володимир Мицик зазначив, що більшість видів спорту, що культивуються в Донеччині, у 2017 році матимуть більше коштів на свій розвиток.

Підчас другого питання члени колегії управління затвердили списки спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія) та проголосували за списки перспективних атлетів регіону на отримання обласної стипендії в 2017 році.

Начальник відділу організаційно-спортивної роботи управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Попова зазначила, що список олімпійських надій Донеччини-2020 включає 109 спортсменів: елітна група – 26, провідна група – 57, резерв – 26.

Стосовно стипендій перспективним спортсменам Донецької області на 2017 рік, Марина Попова акцентувала увагу на змінах у порядку їх призначення та збільшенні їх розміру. Ці зміни містяться в розпорядженні голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13.02.2017 № 134 «Про затвердження Положення про стипендії перспективним спортсменам Донецької області».

У пункті 4 розділу IV Положення зазначається, що з урахуванням рішення комісії з відбору претендентів на призначення обласних стипендій перспективним спортсменам Донецької області, прийнятого на підставі клопотання управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, стипендії можуть призначатися перспективним спортсменам, які не відповідають умовам пункту 1 розділу II цього Положення, але є кандидатами на участь в Олімпійських, Паралімпійських, Всесвітніх іграх, Всесвітніх Універсіадах, Європейських іграх, Юнацьких Олімпійських іграх.

У 2017 році для спортсменів Донецької області передбачається 80 щомісячних стипендій: 40 для атлетів з олімпійських видів спорту (20 стипендій у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів, 20 стипендій – шести прожиткових мінімумів), 15 – для атлетів з неолімпійських видів спорту (у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів), 15 – для атлетів з особливими потребами (у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів).

У третьому питанні в рамках засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації були розглянуті стан виконавської дисципліни та організація роботи зі зверненнями громадян у 2016 році. Так, торік управлінням всього виконано 1113 контрольних документа, відсоток своєчасного виконання документів складає 100 %. У відповідному розділі веб-сайту управління можна ознайомитися з графіком особистого прийому громадян на 2017 рік та інформаційно-аналітичною довідкою про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2016 рік.

Доповідачем з четвертого питання порядку денного про хід підготовки спортсменів регіону до участі у Х Всесвітніх іграх 2017 року виступила заступник директора обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Аліна Кальченко. Вона відзначила, що сьогодні підготовку до участі в змаганнях, які пройдуть 20-30 липня в польському Вроцлаві, ведуть 4 спортсмени. Три з них мають ліцензії: пауерліфтери Олексій Бичков (Краматорськ), Олексій Рокочий (Лиман) та представниця кікбоксингу Наталя Мартюхіна (Торецьк). У резерві знаходиться пауерліфтерка Антоніна Марченко (Дружківка). Серед проблемних питань Аліна Кальченко назвала недостатню оснащеність спортивної бази для тренувань пауерліфтерів Донецької області, зокрема це стосується млинців, стійки, грифів.

Нарешті, останнім на засіданні виступив президент Донецької обласної асоціації баскетболу Олег Сосой. У своїй доповіді щодо стану розвитку цього виду спорту в регіоні Олег Сосой зазначив, що на сьогоднішній день на території Донецької області, що підконтрольна українській владі, налічується більше 5,6 тисяч осіб, що займаються баскетболом (у тому числі понад 1,3 тисяч осіб – у дитячо-юнацьких спортивних школах). Кількість працівників усього по області складає 103 особи (у тому числі 36 працює в ДЮСШ). Регіон у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі в сезоні 2016-2017 представляють 10 команд (у сезоні 2015-2016 було 7 команд), серед чоловічих команд – МБК «Маріуполь» грає у вищій лізі, а «ДЮКФП» м. Краматорськ – у першій лізі.

Проведення наступного (спільного) засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації заплановане в Маріуполі в другій декаді березня.

 
24.02.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах