Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті пройшли обласні легкоатлетичні змагання серед дітей-інвалідів у програмі спартакіади «Повір у себе»

21 березня на базі стадіону «Металург» Бахмута відбулися змагання з легкої атлетики серед дітей-інвалідів з вадами зору, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату в програмі Спартакіади Донецької області «Повір у себе», присвячені 85-річчю Донецької області.

У стартах взяли участь спортсмени Миргорода, Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 7 Донецької обласної ради, Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 23 Донецької обласної ради, збірної Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів.

Підтримати спортсменів прийшли Заслужений тренер України з легкої атлетики Ігор Скирда, в.о. начальника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Костянтин Шевченко, в.о. директора Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Юрій Оніщенко, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України Віктор Лис.

Змагання проводились окремо за нозологіями у двох вікових групах: старша – 2001-2003 рр.н., молодша – 2004-2007 рр.н.

Найкращими спортсменами змагань серед хлопчиків стали Віктор Витовтов (УОРА, Бахмут), Максим Вінніков (вади зору, Слов’янськ), Миколай Якубовський (ВРФР, Миколаївка), серед дівчат – Валерія Літвяхова (УОРА, Вугледар), Тетяна Григор’єва (вади зору, Слов’янськ), Наталя Бойко (ВРФР, Миколаївка), які були нагороджені кубками.

Кожен учасник отримав грамоти та медалі, і це – одна з кращих традицій легкоатлетичних турнірів. Також усі атлети отримали солодкі подарунки від ФОП Ятченко Ольги Миколаївни.

Героями себе відчули не лише лідери забігів, але й усі спортсмени. Адже професійний спорт для дітей з вадами зору, розумового і фізичного розвитку, опорно-рухового апарату – колосальний прояв волі і мужності. Як відомо, найзначніші перемоги – це перемоги над собою.

Змагання проводились для виявлення молодих, талановитих спортсменів для формування збірної команди Донецької області з легкої атлетики та подальшої участі у фінальному етапі Всеукраїнської Спартакіади «Повір в себе».

 
22.03.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах