Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донецької області – серед кращих на юніорському чемпіонаті України

З 20 по 24 березня в Запоріжжі проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів та юніорок до 20 років.

Донецьку область на змаганнях представляли 20 спортсменів, серед яких у підсумку виявилося 4 переможця, 3 срібних та 2 бронзових призера.

Серед юніорок у ваговій категорії 53 кг на п’єдестал пошани піднімалися дві наші спортсменки. Кращою із результатом у сумі двоборства 150 кг стала Марина Александрова (Бахмут/Білозерське), а бронзову медаль здобула Аліна Тихонова (Білозерське).

«Срібний» результат у ваговій категорії 58 кг продемонструвала Анастасія Паніматченко (Дружківка) – її сума двох вправ склала 157 кг.

У ваговій категорії 69 кг перемогу здобула Альона Шевкопляс (Бахмут), яка підняла в сумі 192 кг.

Альона Полякова (в/к 63 кг, Бахмут) та Христина Бородіна (в/к 69 кг, Вугледар), показавши пристойні результати, посіли четверті місця.

Два важкоатлети Донецької області були володарями нагород у змаганнях серед юніорів у ваговій категорії 77 кг. «Золото» із сумою двоборства 296 кг завоював Віталій Митрофанов з Білозерського, а «срібло» отримав Іван Нужний з Дружківки, результат якого склав 293 кг.

У ваговій категорії 85 кг змагалися 5 представників Донеччини, і за підсумками безкомпромісної боротьби п’єдестал пошани виявився суто «донецьким». Чемпіоном України став Ілля Куліков (Вугледар) із сумою двоборства 325 кг, срібним призером – Ігор Обухов (Дружківка) з результатом 322 кг, бронзовим призером – Олександр Гладиш (Дружківка) з результатом 321 кг. П’яте місце у цій ваговій категорії, уперше виконавши норматив майстра спорту, посів ще один представник Дружківки Артур Акопов.

За підсумками чемпіонату України в командному заліку юніорки Донеччини посіли перше місце, випередивши суперниць із Запорізької та Луганської областей. Команда юніорів нашого регіону стала четвертою, незначно поступившись за сумою балів представникам Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей, які посіли, відповідно, з третього по перше місця.

Зазначимо, що переможці змагань здобули право на підготовку в складі збірної України до чемпіонату світу з важкої атлетики серед юніорів та юніорок до 20 років, що відбудеться влітку у Токіо.

Загальна кількість учасників чемпіонату України в Запоріжжі склала 205 спортсменів, які представили 17 областей та місто Київ.

 
 
 
27.03.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах