Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Під головуванням Віктора Ремського відбулася селекторна нарада щодо ходу реалізації проектів з будівництва спортмайданчиків до 85-річчя Донецької області

6 квітня в рамках щотижневого моніторингу реалізації проектів з будівництва 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям та 200 спортивних майданчиків з антивандальним тренажерним обладнанням на Донеччині відбулася селекторна нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Ремського.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик був присутній у маріупольській студії відеоконференц-зв’язку ГУ ДСНС. На місцях участь у нараді брали заступники міських голів, голів райдержадміністрацій, керівників військово-цивільних адміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад, керівники органів управління фізичною культурою та спортом, освіти і науки виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій та інші відповідальні виконавці за реалізацію проектів.

Віктор Ремський нагадав, що з нагоди 85-ї річниці Донецької області в поточному році на території регіону заплановано створення 85-ти футбольних полів зі штучним покриттям (42х22 м) та облаштування 200 спортмайданчиків з тренажерним обладнанням. Ці проекти здійснюватимуться за ініціативи голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

«Що стосується спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням, на сьогоднішній день проведено всі необхідні тендерні процедури. З 20 квітня очікується поставка комплектів тренажерів у міста, райони та об’єднані територіальні громади. А до цього часу ви маєте провести певні підготовчі роботи на місцях, де будуть встановлені зазначені майданчики», - cказав у зверненні до представників місцевої влади Донеччини Віктор Ремський.

Заступник голови облдержадміністрації акцентував увагу, що на відміну від майданчиків з тренажерним обладнанням, занепокоєння викликає критична ситуація щодо будівництва в області футбольних полів зі штучним покриттям (42х22 м).

«Є великі сумніви щодо виконання необхідних робіт в попередньо визначені строки. Так, по ряду проектів ще досі не має проектно-кошторисної документації і висновків експертизи, а термін по виконанню цього етапу сплив ще місяць тому. До 15 квітня мали би бути проведені абсолютно всі тендерні процедури щодо будівництва основи під укладку штучного покриття. Я не можу сказати, що ці роботи для місцевої влади є складними, але є певні вимоги, і нам потрібно їх дотримуватися. Думаю, що підчас цього процесу деякі міста і райони можуть бути позбавлені можливості встановити в себе спортивний майданчик. А місцева громада буде знати, чия це вина», - наголосив Віктор Ремський.

 

«У всіх буде шанс підтягнути терміни, коли вже розпочнуться безпосередньо роботи з виготовлення основи під укладку штучного покриття та установу огорожі. Там потрібні будуть фахові компанії, які зможуть швидко і якісно виконати поставлені задачі. Але якщо до 15 травня основа не буде готова, то це 100% означає втрату майданчика», - додав Володимир Мицик.

Підводячи підсумки селекторної наради, Віктор Ремський нагадав про особисту відповідальність представників місцевої влади щодо реалізації проектів з будівництва спортмайданчиків.

«Від тих, хто безвідповідально віднесеться до проектів і не проведе необхідні роботи у визначені строки, майданчики автоматично передадуть у міста, які будуть готові із задоволенням їх прийняти», - попередив Віктор Ремський.

 
06.04.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах