Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Хокейний клуб «Донбас» – чемпіон України сезону 2016/2017!

7 квітня в Дружківці на льодовій арені «Альтаїр» відбувся шостий фінальний матч плей-офф Української хокейної ліги сезону 2016/2017 між клубами «Донбас» і «Кременчук». Як виявилося, гра стала вирішальною: «донбасівці» одержали перемогу, що стала четвертою в серії і, таким чином, у п’ятий раз в історії завоювали звання чемпіонів країни.

Нагадаємо, фінальне протистояння почалося в Кременчуці: 26 березня команда Донеччини здобула перемогу 1:3, але 28 березня наші хокеїсти поступилися господарям в овертаймі 4:3. Після цього в домашніх зустрічах у Дружківці «донбасівці» виявилися двічі сильнішими за суперників – 31 березня вони виграли з рахунком 3:1, а 2 квітня – 2:1.

5 квітня фінальна серія плей-офф Української хокейної ліги повернулася до Кременчука, де ХК «Донбас» поступився суперникам – 1:4. Проте вже на домашній арені 7 квітня команда Донецької області не упустила свого, у емоційно виснажливому поєдинку досягнувши вирішальну вольову перемогу – 2:1. Таким чином, рахунок у серії склав 4:2 на користь хокеїстів нашого регіону – «Донбас» святкує п’яте чемпіонство країни, а Сергій Вітер уперше примірив золоту медаль у якості головного тренера команди. До цьогорічного успіху «донбасівці»  були кращими в сезонах 2010/11, 2011/12, 2012/13 та 2015/2016.

Додамо, що найкориснішим гравцем вирішального етапу чемпіонату України в сезоні 2016/17 був визнаний форвард ХК «Донбас» Денис Кочетков.

Нижче наводимо текст вітання хокейному клубу «Донбас» від начальника управління  з питань фізичної культури та спорту  Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика.

«Шановні керівники, спортсмени і тренери!

Прийміть щирі вітання з яскравою перемогою клубу «Донбас» в Українській хокейній лізі сезону 2016/2017!

Вдруге поспіль та вчетверте за всю історію «Донбас» довів, що є найкращою командою в Україні і предметом особливої ​​гордості Донецької області.

У безкомпромісній напруженій боротьбі хокеїсти Донеччини продемонстрували справжній незламний характер, який притаманний мешканцям регіону. Ключову роль у вирішальному «золотому» матчі, який видався психологічно надзвичайно виснажливим, зіграла саме воля до перемоги всієї команди в цілому та кожного її гравця окремо.

Спасибі Вам за ту радість, яку приносить «Донбас» уболівальникам, за позитивні емоції, які є безцінними для всіх українців у ці непрості для регіону та країни часи!

Бажаємо клубу і надалі продовжувати позитивний рух уперед, досягати нових яскравих перемог, які б стали запорукою збільшення армії відданих фанатів!».

 

Фото - hcdonbass.com

 
08.04.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах