Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донецької області на чемпіонаті Європи-2017: підсумки виступів 10 травня

З 8 по 14 травня в Малазі (Іспанія) проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу.

10 травня спортсмени Донецької області завершили свій виступ у віковій групі юніори.

У ваговій категорії до 105 кг наш регіон представляли два пауерліфтери: Олександр Рубець з Маріуполя, вихованець тренера Івана Збандута, та Данило Ковальов з Краматорська, вихованець тренерів Олексія Бичкова та Володимира Саєнка.

Олександр Рубець показав феноменальні результати, встановивши нові світові рекорди серед чоловіків у присіданнях – 431 кг та сумі триборства – 1051 кг. Також Олександр був першим у становій тязі (355 кг) та другим у жимі лежачи (265 кг).

Данило Ковальов обійшов свого земляка та колегу по збірній у жимі лежачи, отримавши в цій вправі «золото» з результатом 267,5 кг. Срібні медалі чемпіонату Європи Данило здобув у присіданнях (результат – 382,5 кг), становій тязі (315 кг) та сумі триборства (965 кг).

Зазначимо, що в абсолютній першості змагань серед юніорів Рубець і Ковальов посіли, відповідно, першу та другу сходинки.

У ваговій категорії понад 120 кг Донецьку область представляв краматорчанин Андрій Шевченко, вихованець тренерської бригади Олексія та Альони Бичкових. У сумі триборства він здобув звання чемпіона Європи з результатом 975 кг: присідання – 400 кг (1 місце), жим лежачи – 270 кг (2 місце), станова тяга – 305 кг (2 місце). Цей успішний виступ дозволив Андрію виконати норматив майстра спорту України міжнародного класу.

  

 
11.05.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах