Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Гришиному відкрили перший майданчик зі штучним покриттям до 85-річчя Донецької області

20 червня в селі Гришине Покровського району урочисто відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям – перший із 85-ти, які заплановано збудувати до 85-річчя Донецької області.

Реалізація цього проекту в містах, районах, об’єднаних територіальних громадах Донеччини здійснюється за ініціативи голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

Новий спортмайданчик у Гришиному (розмірами 42x22 м) розташований на території майбутньої опорної школи, яка у вересні прийме дітей у відремонтованих кабінетах з сучасним обладнанням.

- Окрім розуму, нашим дітям потрібні здорове тіло та здоровий дух. А слугувати цьому будуть спортивні майданчики, перший з яких ми відкриваємо сьогодні.  Я думаю, що на цьому майданчику будуть дитячий гамір, справжнє футбольне свято. До речі, 85 спортивних майданчиків зі штучним покриттям немає в жодній області України. І через це найздоровіший український дух буде тут, на донецькій землі, - зазначив у привітанні до школярів, батьків та вчителів голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський.

 

З найщирішими та найтеплішими побажаннями до учасників свята звернулися голова Красноармійської райдержадміністрації Анатолій Шишко, а також футболісти, відомі своїми виступами за львівські «Карпати», – Михайло Кополовець та Артем Федецький, який грає в національній збірній України. Також почесними гостями на заході були голова Покровської районної ради Михайло Костюк, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, віце-президент федерації футболу Донецької області Олег Зубарев.

 

Після урочистої церемонії відкриття матч на новенькому полі провели дві дитячі команди Покровського району. Юні футболісти отримали м’ячі від федерації футболу України та комплекти форми від федерації футболу Донецької області.

 
 

Проектно-кошторисна документація з будівництва майданчика в Гришиному виготовлялася за рахунок коштів районного бюджету. Фінансування робіт щодо влаштування основи, закупівлі і установки огорожі та укладки штучного покриття здійснювалося за кошти обласного бюджету – вартість цих робіт склала 1 360 000 грн.

Крім майданчика зі штучним покриттям в селі Гришине, у Покровському районі на території загальноосвітніх шкіл з’являться ще два такі майданчики. У смт. Новоекономічне (за адресою: вул. Гоголя, 25) наразі триває укладка штучного покриття, а в смт. Удачне (вул. Северна, 1) установлено огорожу.

Усього для реалізації проекту з будівництва 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям з обласного бюджету виділені кошти в сумі 77535,0 тис. грн., у тому числі 70635,0 тис. грн. – для закупівлі штучного покриття і огорожі та їх монтажу, 6900,0 тис. грн. – дотація з обласного бюджету місцевим бюджетам на влаштування основи під укладку штучного покриття при двадцяти трьох опорних школах.

Реалізація цих проектів надасть змогу додаткового залучення осіб різного віку до занять фізичною культурою та спортом, збільшення забезпеченості населення спортивними спорудами для розвитку масового спорту.
 

Більше фотографій з заходу – на сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook, альбом – за посиланням.

 
20.06.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах