Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У день 85-річчя Донецька область отримала 32 спортивні майданчики

2 липня Донецька область урочисто відзначає своє 85-річчя. За ініціативи голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік, до ювілею в регіоні з’явиться 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням та 85 спортивних майданчиків зі штучним покриттям.

Святкування 85-річчя Донецької області розпочали з її першої столиці – Бахмуту.

«Наш край має давню історію, з неймовірною територією та неймовірними людьми. За 85 років розвитку Донецька область стала промисловою родзинкою України. І нова філософія для нас така: «Не жити, для того щоб працювати, а працювати, для того щоб жити». Відкриття екологічного скверу бульвару Металургів, набережної в Бахмуті, будівництво нових спортивних майданчиків – завдяки цьому всьому ми маємо створити комфортні умови, коли люди будуть насолоджуватися життям», - зазначив у привітанні до бахмутчан та гостей міста Павло Жебрівський.

Очільник області урочисто вручив сертифікати на отримання спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням Бахмутському міському голові Олексію Реві та голові Артемівської райдержадміністрації Володимиру Бохонову. Тепер своє дозвілля діти можуть проводити на 11-ти таких майданчиках у Бахмуті та 4-х майданчиках у Бахмутському районі. Нагадаємо, до складу кожного майданчика входять дев’ять тренажерів на різні групи м’язів.

 
 

Також 2 липня два спортивні майданчики з нагоди святкування 85-річниці Донецької області – зі штучним покриттям та з тренажерним обладнанням – були урочисто відкриті на території Новодмитрівського НВК у с. Новодмитрівка Костянтинівського району.

«Наші пращури, які жили на території Донецької області, мріяли, щоб їх нащадки були щасливими. Сьогодні ми продовжуємо їх прагнення, багато вкладаючи в молодь – у тих, хто буде творити нову українську Донеччину. Для них ми робимо і дитячі садочки, і школи, і спортивні майданчики, і 85 молодіжних центрів, даємо 85 квартир для дітей-сиріт», - сказав у зверненні до школярів, батьків та вчителів Павло Жебрівський. Після цього голова Донецької облдержадміністрації вручив директору Новодмитрівського НВК Руслану Ібрагімову в подарунок сітку м’ячів та футбольну форму.

Усього до 85-річчя Донецької області Костянтинівський район отримав три спортивні майданчики. Так, окрім Новодмитрівки, комплекс тренажерів з’явився в селі Маркове на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Сертифікати на ці спортивні майданчики Павло Жебрівський вручив в.о. голови Костянтинівської райдержадміністрації Олегу Ісакову.

 
 
 
 

Подарунки від Донецької облдержадміністрації в день святкування 85-річчя області отримав і Краматорськ. Очільник регіону вручив міському голові Андрію Панкову сертифікат на отримання 10-ти спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням та 4-х спортивних майданчиків зі штучним покриттям (усі вони облаштовані на території шкіл). Особисто Павло Жебрівський відвідав урочисте відкриття спортивних майданчиків при загальноосвітній школі № 21 у смт. Ясногірка, підпорядкованій Краматорській міськраді.

«Сьогодні на Донеччині є війна, і це трагедія для нашого краю, для всієї України. Але ми повинні вийти з неї не такими, як були раніше, і Донецька область має постати зовсім в іншому вимірі. Щоб усі чітко розуміли: там де Україна – там модерн, там жити комфортно», - зазначив Павло Жебрівський.

Юні спортсмени отримали в подарунок від представників обласної та міської влади, федерації футболу Донецької області м’ячі, комплекти форми та спортивну атрибутику.

 
 
 

Зазначимо, що станом на 2 липня до 85-річчя Донецької області в містах, районах та об’єднаних територіальних громадах облаштовані майже всі 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням, передбачені проектом «Оновлена Донеччина». Стосовно футбольних полів зі штучним покриттям, наразі повністю завершені роботи на 12-ти майданчиках (з 85-ти запланованих): у Краматорську – чотири (ЗОШ № 9, 16, 21, 24), у Покровському районі – три (с. Гришине, смт. Новоекономічне, смт. Удачне), у Селидовому – два, у Вугледарі, у районах Мангушський (с. Комишувате) та Костянтинівський (с. Новодмитрівка) – по одному.

 

Для довідки

Усього на закупівлю та доставку обладнання для облаштування 200 спортивних майданчиків з антивандальним тренажерним обладнанням з обласного бюджету виділено кошти у сумі 12,0 млн. грн. (по 60 тис. грн. на кожен). Установка тренажерних майданчиків на місцях та благоустрій території здійснювався за міські, районні бюджетні та позабюджетні кошти.

Для реалізації проекту з будівництва 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям (розмірами 42x22 м) з обласного бюджету виділені кошти в сумі 77535,0 тис. грн., у тому числі 70635,0 тис. грн. – для закупівлі штучного покриття і огорожі та їх монтажу, 6900,0 тис. грн. – дотація з обласного бюджету місцевим бюджетам на влаштування основи під укладку штучного покриття при двадцяти трьох опорних школах. Виготовлення проектно-кошторисної документації, влаштування основи не при опорних школах та благоустрій території здійснювалися за міські, районні бюджетні та позабюджетні кошти.

Реалізація цих проектів надасть змогу додаткового залучення осіб різного віку до занять фізичною культурою та спортом, збільшення забезпеченості населення спортивними спорудами для розвитку масового спорту.

 

Більше фотографій з заходу – на сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sport.donetsk.ua, альбом – за посиланням.

 
02.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах