Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено Програму розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки

Розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.07.2017 № 801 затверджено Програму розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки.

Нагадаємо, 29 червня на засіданні колегії Донецької облдержадміністрації був схвалений проект цієї Програми, який розроблений управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації за участю федерації футболу Донецької області.

Програма має об’єднати зусилля органів влади і громадських формувань у розвитку масового футболу. Її метою є активне залучення до занять футболом всіх верств населення області, створення для цього відповідних умов, впровадження здорового способу життя в повсякденний побут жителів області, особливо якомога більшої кількості дітей та молоді, та забезпечення їх зайнятості у вільний час.

Найбільш фундаментальним і суттєвим серед напрямків Програми є розвиток та підтримка футбольної інфраструктури, а саме: створення футбольних полів і спортивних майданчиків зі штучним покриттям, реконструкція стадіонів у містах, районах, об’єднаних територіальних громадах, у тому числі на території  загальноосвітніх навчальних закладів та за місцем проживання.

У рамках цих заходів проводиться облаштування 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям до 85-річяя Донецької області. Усього ж протягом 2017 року кількість таких майданчиків на території регіону повинна зрости на 96 одиниць – а це майже вдвічі більше від того, що було до початку реалізації цього проекту. На фінансування цих заходів передбачено майже 100 млн. грн.: 80,1 млн. грн. за рахунок коштів обласного бюджету, 19,4 млн. грн. – бюджетів міст, районів.

Наступним важливим і масштабним кроком вперед у розвитку масового футболу має стати Дитячо-юнацька академія футболу Донецької області. Так, у цьому році з метою початку відповідної роботи федерація футболу Донецької області провела навчання тренерів за програмою курсів підвищення кваліфікації «Лідер масового футболу». 12 червня 2017 року відбувся перший випуск і 28 фахівців отримали сертифікати для навчання футболу.

Також серед напрямків Програми розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки визначені: спортивно-масові заходи; залучення широких верств населення до масового футболу; навчання та кадрове забезпечення; інформаційна підтримка.

Виконання Програми дасть змогу забезпечити: формування моделі розвитку футболу на території області на демократичних та гуманістичних засадах шляхом об'єднання зусиль зацікавлених державних, громадських, приватних організацій та широких верств населення; збільшення кількості населення, яке проводить активне дозвілля, займаючись футболом; удосконалення системи підготовки футболістів та побудову повноцінної структури розвитку футболу; підвищення престижності професії тренера та удосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації фахівців футболу; створення сучасної інфраструктури для розвитку футболу; збільшення ресурсного забезпечення розвитку футболу, залучення позабюджетних коштів.

Прогнозний обсяг фінансування видатків для виконання завдань і заходів Програми за напрямками з усіх джерел всього складає 157 022,5 тис. грн., в т.ч. за рахунок коштів місцевого бюджету – 112 056,8 тис. грн., з інших джерел – 44 965,7 тис. грн.

Координатором Програми визначено управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Вищезазначеним розпорядчим актом виконавчим органам міських рад, рад об’єднаних територіальних громад, райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям рекомендовано забезпечити виконання заходів і завдань цієї Програми в межах реальної можливості місцевих бюджетів та розробку і затвердження відповідних місцевих програм.

 

З розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.07.2017 № 801 та текстом Програми можна ознайомитися в прикріпленому файлі.

 

Для довідки

На сьогоднішній день  для занять футболом в області існує 56 стадіонів, 250 футбольних полів, вже 112 спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Футболом займається 6 % населення, прихильного до занять фізичною культурою і спортом, – це майже 18 тисяч осіб. У тому числі в дитячо-юнацьких спортивних школах відділення футболу відвідують 3138 дітей та підлітків (це 12,8 % порівняно з іншими видами спорту). З учнями цих спортивних шкіл працює 75 штатних тренерів.

 
14.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах