Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дзюдоїсти Донеччини Марина Погорелова та Євген Нехаєв здобули три нагороди на XXIII літніх Дефлімпійських іграх

З 20 по 22 липня в Самсуні (Туреччина) у рамках XXIII літніх Дефлімпійських ігор проходили змагання з дзюдо.

У складі збірної України в цьому виді спорту Донецьку область представили три спортсмена з Маріуполя, вихованці тренера Віталії Врублевської: Марина Погорелова, Андрій Погорелов та Євген Нехаєв.

21 липня майстер спорту міжнародного класу Марина Погорелова виступала у ваговій категорії 70 кг, де провела два виснажливих поєдинки. За жеребкуванням, наша дзюдоїстка почала боротьбу зі стадії півфіналу, де, на жаль, поступилася представниці Південної Кореї. Проте в сутичці за «бронзу» Марина змогла довести свою перевагу над суперницею з Малі, здобувши перемогу іппоном. Таким чином, Погорелова повторила своє досягнення Дефлімпійських ігор 2013 року, коли вона також була бронзовою призеркою.

22 липня Марина в складі збірної України виступила в командних жіночих змаганнях, де здобула золоту медаль. У чвертьфіналі вона змогла взяти реванш у кореянки, якій вона програла в особистому заліку, а в півфіналі перемогла дзюдоїстку з Туреччини. У обох випадках загальний рахунок був 5:0 на користь команди українок. У фінальному протистоянні з росіянками Погорелова поступилася своїй суперниці - чемпіонці у особистих змаганнях вагової категорії до 70 кг, проте це не завадило збірній України завоювати загальну перемогу з рахунком 3:2.

На фото: Марина Погорелова - третя праворуч

Майстер спорту України Андрій Погорелов боровся 21 липня у ваговій категорії до 100 кг. У чвертьфіналі він переміг іппоном спортсмена з Болгарії, але в півфіналі не зміг впоратися із супротивом представника Монголії. У вирішальній сутичці за бронзову нагороду Андрій поступився дзюдоїсту з Туреччини, таким чином, посівши 5 місце.

У командних змаганнях чоловіків 22 липня від Донецької області в складі збірної України брав участь майстер спорту Євген Нехаєв. Наш спортсмен протистояв суперникам у ваговій категорії понад 90 кг. У чвертьфіналі Євген «поквитався» за свого земляка Андрія Погорелова, перемігши його «кривдника» з Монголії (українці перемогли із загальним рахунком 5:0). У півфіналі, де збірна України поступилася Південній Кореї, Нехаєв не виступав. У командних змаганнях за «бронзу» українці боролися з французами, і за підсумками трьох сутичок вже забезпечили собі медаль. Євген Нехаєв виступив п’ятим, і за ваза-арі перемогу було присуджено його супернику.

На фото: Євген Нехаєв - другий праворуч

Додамо, що всього в активі українських дзюдоїстів опинилося 13 нагород XXIII літніх Дефлімпійських ігор: 5 золотих (у тому числі одна командна), 1 срібна, 7 бронзових (у тому числі дві командні). За підсумками чотирьох змагальних днів станом на ранок 24 липня збірна команда України посідає 2 сходинку, маючи 28 медалей (6 золотих, 8 срібних та 14 бронзових).

Вітаємо спортсменів Донецької області з нагородами XXIII літніх Дефлімпійських іграх! Ми пишаємося вашою незламною силою волі та жагою до перемог!

 

Фото - www.deafsport.org.ua

23.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах