Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донецької області – на п’єдесталі світових змагань серед дівчат та юніорів

З 28 серпня по 3 вересня в Орландо (США) проходили чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат і чемпіонат світу серед юніорів та юніорок.

Донецьку область на світовому помості представляли 5 пауерліфтерів, і кожен з них здобув медалі змагань.

Серед дівчат від нашого регіону виступили дві спортсменки. Дар’я Русаненко з Дружківки, вихованка тренера Сергія Федоренка, змагалася у ваговій категорії до 63 кг, де стала срібною призеркою, зібравши в сумі триборства 462,5 кг. Її результат у присіданнях – 197,5 кг (1 місце), у жимі лежачи – 97,5 кг (3 місце), у становій тязі – 167,5 кг (1 місце).

Руслана Краснова з Маріуполя, тренером якої є Степан Ніколюкін, у ваговій категорії до 72 кг здобула бронзову нагороду. Її сума триборства склала 452,5 кг: у присіданнях – 190 кг (3 місце), у жимі лежачи – 107,5 кг (2 місце), у становій тязі – 155 кг (3 місце).

 

На змаганнях серед юніорів Донеччину та Україну гідно представили три спортсмена.

Костянтин Мусієнко з Дружківки, вихованець тренера Сергія Федоренка, знову здобув звання чемпіона світу – тільки в 2015 році це було в юнацькій віковій групі. Окрім цього, у Орландо наш пауерліфтер встановив новий рекорд світу у жимі лежачи серед чоловіків – 275 кг. Результат Костянтина у присіданнях – 317,5 кг (2 місце), у становій тязі – 280 кг (3 місце), у сумі – 872,5 кг.

Уперше чемпіоном світу став краматорчанин Данило Ковальов, вихованець тренерів Олексія Бичкова та Володимира Саєнка, який виступав у ваговій категорії до 105 кг. У присіданнях він посів друге місце (390 кг), у жимі лежачи був третім (272,5 кг), але зміг показати найкращий результат у становій тязі (320 кг) та з сумою триборства 982,5 кг здобув світове «золото».

У заключний день чемпіонату світу серед юніорів у ваговій категорії понад 120 кг змагався ще один краматорчанин Андрій Шевченко, вихованець тренерської бригади Олексія та Альони Бичкових. Боротьба виявилася важкою – у підсумку, усі сходинки п’єдесталу в сумі триборства посіли спортсмени з однаковим результатом 1005 кг (така ситуація сталася лише вдруге в історії міжнародної федерації пауерліфтингу). Андрій виявився важчим за представника Тайвані, але легшим за американця, тому став срібним призером. Наш пауерліфтер присів з 410 кг (1 місце), пожав 275 кг (2 місце) та потягнув 320 кг (3 місце).

  
 

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик вітає спортсменів та їх тренерів з нагородами чемпіонату світу та бажає продовження успішних виступів на майбутніх змаганнях найвищого рівня.

 
04.09.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах