Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донеччини здобули п’ять нагород юніорського чемпіонату Європи

15-22 жовтня в албанському Дурресі відбувся чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів та юніорок (до 20 років) та серед молоді (до 23 років) за участі 345-ти спортсменів із 35 країн.

На континентальних змаганнях Донеччину представила трійка юніорів, і кожен повертається з нагородами. 20-річний Ілля Куліков здобув «срібло» в поштовху і «бронзу» в сумі двоборства, 19-річний Ігор Обухов – «бронзу» в поштовху, а 19-річна Альона Шевкопляс стала двічі бронзовою – у ривку і сумі двоборства.

11 юніорок із дев’яти країн змагались у ваговій категорії до 75 кг. Альона Шевкопляс (Бахмут, тренер – Денис Задрановський) стала третьою в ривку (94 кг), у поштовху – шостою (108 кг) і з сумою 202 кг забезпечила собі бронзову медаль двоборства.

У медальному заліку українські юніорки посіли друге місце, маючи 17 нагород (5 п’ять золотих нагород, 4 срібні і 8 бронзових). Перемогли юніорки Вірменії (6 золотих медалей), третіми стали представниці Латвії (дві золоті медалі).

17 юніорів із 14-ти країн змагались у ваговій категорії до 85 кг. У ривку Ілля Куліков (Вугледар, тренер – Володимир Худін) став четвертим (154 кг), а Ігор Обухов (Бахмут, тренер – Ігор Обухов) – сьомим (150 кг). У поштовху наші спортсмени показали однаковий результат 186 кг, який приніс Іллі «срібло», а Ігорю – «бронзу». З сумою 340 кг Куліков став бронзовим призером двоборства, Обухов з сумою 336 кг посів п’яте місце.

Українські юніори також посіли друге місце медального заліку, маючи 12 нагород (5+3+4). Перемогли юніори Грузії – 11 нагород (5+4+2), третіми стали представники Білорусі – 10 (4+4+2).

 
 

Нагадаємо, фотографії більшого розміру зі змагань можна знайти на сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sport.donetsk.ua,

 
22.10.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах