Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексієв день на чемпіонаті світу з пауерліфтингу: Бичков зі світовим рекордом зібрав все «золото», Рокочий - два «срібла»

Сьогодні, 17 листопада у місті Плзень (Чехія) на чемпіонаті світу з пауерліфтингу відбулись змагання найсильніших чоловіків планети у ваговій категорії до 120 кг. Світовий чемпіон-рекордсмен - 32-річний Олексій Бичков (Краматорськ) - підтвердив, що наразі на всій планеті у нього немає конкурентів. Олексій Бичков здобув чотири золоті медалі, а також покращив власний рекорд світу в сумі - 1127,5 кг! Дві срібні нагороди виборов 36-річний Олексій Рокочий (Лиман) - претендувати на більше завадив рецидив травми. 

У ваговій категорії до 120 кг змагаються 15 атлетів, які виходять на чеський поміст у два потоки. Останніми стартують фаворити чемпіонату, які замовляють для себе найбільшу вагу. Це заслужені майстри спорту України: чинний чемпіон і рекордсмен світу в сумі триборства Олексій Бичков із Краматорська і чемпіон Всесвітніх ігор-2017 Олексій Рокочий із Лиману.

Українці стартують однаковими заявками - на 400 кг, початкові спроби  виконують вдало і ділять лідерство. Наступну спробу - на 415 кг - Бичкову зараховують, Рокочому - ні. В заключному підході Рокочий замовляє 422,5 кг і встає зі штангою, але судді безпристрасні - не зараховано... Але й єдиної вдалої спроби йому вистачає для срібної медалі в присіданнях. Вже у ранзі чемпіона з присідань Олексій Бичков змагається тільки із собою, замовляє 425 кг і покращує власний рекорд.   

У другому виді змагальної програми - жимі лежачи - твориться щось неймовірне. Рокочий стартує з 280 кг - і... не справляється з вагою. Друга і третя спроби також невдалі - і Олексій Рокочий, на превеликий жаль, полишає боротьбу за перемогу в абсолютній першості. Що? Як так? Адже його особистий рекорд у цій вправі дорівнює 307,5 кг, а тут не взяв 280 кг. На жаль, Рокочий поїхав на чемпіонат з рецидивом травми плеча. Що ж, 22 роки, проведені на великому помості з навантаженнями на межі власних можливостей, рано чи пізно даються взнаки.

А ось Олексій Бичков і в жимі змагається лише з Олексієм Бичковим. Починає з ваги 310 кг - і захоплює лідерство. Потім покращує особистий рекорд - 330 кг, і закінчує вправу з результатом 337,5 кг.

Під час нетривалої паузи між другим і третім видами програми Олексій Рокочий отримує необхідну медичну допомогу. Він повертається на поміст дуже впевнено стартує у становій тязі - 320 кг. Олексій Бичков розпочинає останнім, фіксує 350 кг і очолює перегони. У другій спробі Рокочий фіксує 345 кг - і це вагома заявка на медаль. Бичков замовляє 365 кг, бездоганно виконує вправу і таким чином оновлює світовий рекорд в сумі - 1127,5! Олексій Рокочий успішно використовує заключну спробу на 360 кг і свою «бронзу» перетворює на «срібло». І ось остання спроба цього змагання: на поміст виходить Олексій Бичков у якості рекордсмена і чемпіона світу-2017 в абсолюті. Він торкається штанги і дякує глядачам.   

Церемонія нагородження в категорії 120 кг - це човникова ходьба Олексія Бичкова. З шеренги спортсменів на найвищу сходинку п’єдесталу - і  у зворотньому напрямку. Драматичний передостанній змагальний день на чемпіонаті світу завершується виконанням улюбленою мелодії. У залі лунає національний гімн нашої країни, суперчемпіон Олексій Бичков співає задушевно, на повний голос. Й з вершини п’єдесталу вигукує на весь світ: «Слава Україні!». У відповідь: «Героям слава!».

Чемпіонат світу (2017, Чехія).

Чоловіки. Категорія до 120 кг

Присідання. 1.О.Бичков (Україна) - 425 кг. 2.О.Рокочий (Україна) - 400 кг. 3.С.Добінс (США) - 392,5 кг.

Жим. 1.О.Бичков (Україна) - 337,5 кг. 2.Ш.Мартін (Канада) - 302,5 кг. 3.К.Меєр (США) - 297,5 кг.

Тяга. 1.О.Бичков (Україна) - 365 кг. 2.О.Рокочий (Україна) - 357,5 кг. 3.Т.Сарік (Чехія) - 345 кг.

Сума. 1.Олексій Бичков (Україна) - 1127,5 кг. 2.Т.Сарік (Чехія) - 1000 кг. 3.К.Меєр (США) - 987,5 кг.

Більше світлин з чемпіонату світу переглядайте на нашій сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

17.11.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах