Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Чемпіони-пауерліфтери Донецької області: суперники з Росії нам заздрять

22 листопада в Краматорську вшановано видатних спортсменів Донеччини, які досягли вагомих результатів на міжнародних змаганнях восени 2017 року, а також тренерів кращих атлетів. Найгучніша подія листопада - командний тріумф на світовому чемпіонаті з пауерліфтингу. Творці перемог і світових рекордів отримали подяку з обласного бюджету на загальну суму 116 812 грн. Сертифікати на отримання одноразових грошових винагород атлетам і тренеру урочисто вручив заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський, голова Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області.

Нагадаємо, у складі збірної України на чемпіонаті світу з пауерліфтингу (13-18 листопада, м. Плзень, Чехія) Донецьку область представили п’ятеро спортсменів - Олексій Бичков (Краматорськ), Олексій Рокочий (Лиман), Олександр Рубець і Володимир Свістунов (Маріуполь), Антоніна Марченко (Дружківка). Чоловіча збірна України фінішувала на першому (!) рядку командного заліку, і половину очок для нашої перемогли забезпечили атлети Донеччини, які здобули 11 медалей і покращили континентальний і три світові рекорди. Браво!

22 листопада у приміщенні Краматорської міської ради відбулось вшанування героїв спорту. Представників спортивної еліти привітав Віктор Ремський: «Радий вас всіх бачити і вітати. Дякуємо вам за вашу роботу, за вашу відданість справі. Вшанування кращих спортсменів і тренерів Донеччини стало гарною традицією, і ми будемо її продовжувати. Своїми перемогами ви заслуговуєте на те, щоб вам дякували, популяризували та підтримували вас - як на обласному, так і на загальнодержавному рівні», - сказав він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Я мав реабілітуватися за невдалий виступ на Всесвітніх іграх, - говорить заслужений майстер спорту України Олексій Бичков. - І це мені вдалося: став чемпіоном світу, покращив власний рекорд світу в сумі триборства. Нарешті  я здійснив свою давню мрію: зібрати все «золото» змагань, що раніше не вдавалося. Оця велика медаль - дружині, а три маленькі - кожному з дітей. Виступив на п’ять підходів, і у мене ще залишався ще один, але я залишив його на потім. Хочу подякувати всім за всебічну підтримку і допомогу». 

«На міжнародних змаганнях я виступаю з минулого сторіччя, мої перші змагання були ще в 1998 році, - розповідає заслужений майстер спорту України Олексій Рокочий. - Хочу сказати, що в останні роки ставлення обласного спортуправління до спортсменів дуже змінилося. І мені дуже шкода, що це сталося зараз, а не в мої юні роки. За перемогу на Всесвітніх іграх, а це головні змагання чотириріччя з неолімпійських видів спорту, мене нагородили державним орденом. Велике спасибі вам всім, хто нас підтримує. В першу чергу хочу подякувати нашому тренеру - Збандуту Івану Васильовичу, він для мене як другий батько. Хочу подякувати всім, чий вклад у перемогу зазвичай непомітний: лікарям, кухарям на базі, всім… Буквально три дні назад у Чехії на банкеті, який підсумовував чемпіонат світу, ми поспілкувалися з росіянами і порівняли тренувальні бази, фінансування, преміальні. Росіяни нам заздрять. І не тільки росіяни. Тепер ми з гордістю кажемо, ми з України, з Донецької області, де нас цінують і шанують. Ми дякуємо, що маємо можливість прославляти нашу країну і нашу область. І так буде й надалі!».  

«Всі хлопці продемонстрували у Чехії дуже високі результати, - підбиває підсумки чемпіонату світу заслужений тренер України Іван Збандут. - На Всесвітніх іграх Олексію Бичкову завадила біда - травма коліна, а тепер він впевнено переміг, та ще й підвищив власний рекорд світу. Чемпіон Всесвітніх ігор Олексій Рокочий травмував плече при підготовці до чемпіонату світу, до якого залишалась обмаль часу, і замінити його вже не було жодної можливості. Він починає вижимати штангу, а плече відмовляє, вирубує - та й годі. Морозити боялися, щоб зовсім не відірвати. Тому отримав нульову оцінку у жимі, але все ж таки виборов срібні медалі у присіданні і тязі. Враховуючи, що Рокочий двадцять років провів на великому помості, тепер йому необхідна пауза, щоб ретельно залікувати травми. 

Володимир Свістунов трохи не добрав і став срібним призером у сумі, поступившись супернику лише по власній вазі. Олександр Рубець також став срібним призером, а разом з Дмитром Семененком вони підняли рекорд світу, котрий протримався чотири чи п’ять років, одразу на 40 кг. Сашко полегше, він молодше, у нього ще все попереду, а Дмитро планує переходити у наступну вагову категорію - до 120 кг. Щодо Семененко: він із Луганської області, через війну переїхав до Херсону, але також готується у мене в Юр’ївці, проводить на зборах по три місяці. 

Із Донецької області на чемпіонаті світу виступило п’ятеро спортсменів, а склад збірної України - 14, тобто третина команди - це представники Донеччини. Більшість із них готувались до змагань на базі в Юр’ївці, до речі, за останні три-чотири роки міністерство вперше профінансувало тренувальні збори саме у Юр’ївці (і перед Всесвітніми іграми, і перед чемпіонатом світу). Хай ми отримали кошти й не на увесь термін зборів, але така тенденція радує. Втім, левова частка фінансування підготовки спортсменів області залишається на обласному бюджетові. Додам, що того року стипендії спортсменам були по три тисячі гривень, а цьогоріч - по шість тисяч. 

Трохи про плани. На кінець лютого заплановано чемпіонат України у Коломиї. Ще невідомо, чи будуть на ньому змагатися чемпіони світу - це вирішить національна федерація. А ось решта спортсменам - і дорослі, і юніори зберуться обов’язково, отже боротьба обіцяє бути серйозною», - підсумовує Іван Збандут, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, президент Федерації пауерліфтингу Донецької області, почесний президент Національної федерації пауерліфтингу України.

«Хочу відзначити, що вже відновив роботу наш лікарсько-фізкультурний диспансер, який має достатньо сучасне обладнання. Завдяки кваліфікованій допомозі фахівців диспансеру Олексій Бичков відновився після травми, і на чемпіонаті світу почував себе якнайкраще», - зазначає начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області.

«Наразі у Бахмуті триває капітальний ремонт приміщення диспансеру, який намагаємося зробити максимально швидко і якісно. Повірте, після ремонту диспансер отримає найсучасніше обладнання, найкраще в Україні, яке тільки може бути, - продовжує Віктор Ремський. - Додам, що зрушила з місця робота Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області. Зараз напрацьовуємо на майбутній рік програми, спрямовані на популяризацію спорту і виховання здорового покоління. Будемо залучати видатних спортсменів, щоб вони приїжджали до шкіл та спілкувалися з дітьми, розповідали їм про свої тренування і перемоги, ділилися своїми емоціями і відчуттями. І мотивували дітей до регулярних занять фізкультурою і спортом. Тому у мене є до вас прохання, щоб в своїх щільних графіках тренувань і змагань ви знаходили час і на участь у цих програмах. Ще раз дякую вам за відданість спорту, області, державі. Разом переможемо!».

 
01.12.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах