Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Дружківці відкрили оновлений басейн

24 січня в Дружківці після капітального ремонту відновив свою роботу басейн у стінах дитячо-юнацької спортивної школи міської ради. На відкриття цього об’єкту чекали з 2000-го року.

Серед почесних гостей на захід завітали голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, Дружківський міський голова Валерій Гнатенко, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

- Сьогоднішнє свято – свідчення впровадження комплексної програми розбудови регіону. У минулому році в Дружківці запрацювала опорна школа, сьогодні відкриваємо басейн. Українець Дружківки має бути і розумним, і спортивним. Дуже хочу, щоб там, де є Україна і українці, жилось класно, жилось комфортно. Звичайно, я бажав би, щоб із цього басейну вийшли переможці найпрестижніших змагань, але не меншим досягненням стане виховання здорового майбутнього покоління, - наголосив Павло Жебрівський.

Представники дружківської громади виразили сподівання, що басейн зовсім скоро стане невід’ємною часткою спортивного життя міста, і поряд з успішними тхеквондистами, пауерліфтерами, легкоатлетами та баскетболістами серед земляків з’являться чемпіони з плавання.

 
 

Вітання та щиру вдячність усім причетним до проведених у басейні робіт також висловили бронзовий призер чемпіонату Європи-2017 з тхеквондо ВТФ Михайло Шелест та заслужений тренер України з плавання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Андрій Казначеєв. Після цього перший святковий заплив (комбінована естафета на дистанції 4x50 м: на спині, брасом, батерфляєм, вільним стилем) на 5-ти доріжках зробили слов’янські спортсмени, багаторазові переможці чемпіонату Донецької області.

 

Для відновлення роботи басейну протягом 2016-2017 років проведено реконструкцію та капітальний ремонт на загальну суму понад 5,1 млн. грн., у тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету – близько 2,4 млн. грн. (за ці кошти відремонтовано чаші малого та великого басейнів). З міського бюджету виділили близько 2,7 млн. грн., за які проведено будівництво стаціонарної котельні для забезпечення басейну гарячою водою, встановлено систему хімічного водоочищення та дезінфекції, витяжки та нагнітач повітря, вентиляції з рекуперацією, змонтовано водопровід, каналізації, електромережі, а також придбано обладнання для роздягалень.

На сьогоднішній день у регіоні нараховується 21 стандартний плавальний басейн, з яких працюють 13 – окрім Дружківки, вони є в містах Бахмут, Краматорськ, Лиман, Маріуполь (4), Світлодарськ, Сіверськ, Слов’янськ, Соледар, смт. Новодонецьке. У найближчому майбутньому планують відкрити басейн у місті Миколаївка. Триває будівництво нового та реконструкція існуючого басейнів у Селидовому, також ремонтують басейн у Добропіллі, розпочинаються роботи щодо зведення ще одного басейну в Краматорську.

 

Більше світлин з заходу дивіться на сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sport.donetsk.ua (пост за посиланням).

 
24.01.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах