Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Тетяна Профатілова здобула «золото» на домашньому чемпіонаті України серед дівчат

6 березня в місті Бахмут Донецької області розпочалися змагання чемпіонату України з боротьби вільної серед юнаків та дівчат 2001-2002 років народження.

Першими в боротьбу за нагороди вступили борчині усіх вагових категорій – 40, 43, 46, 49, 53, 57, 61, 65, 69, 73 кг, загалом – більш ніж 100 спортсменок майже з усіх регіонів нашої держави.

Найтитулованіша учасниця чемпіонату змагалася в категорії до 49 кг та представляла Донецьку область. Тетяна Профатілова з Торецька, вихованка тренерів Григорія Шепелєва та Олега Нікіфорова, у фіналі перемогла львів’янку Марію Винник та отримала золоту медаль, яка виявилася для неї четвертою поспіль (до цього були перемоги на чемпіонатах України  2015, 2016, 2017 років). Зазначимо, що торік Профатілова здобула «срібло» чемпіонату Європи та «бронзу» чемпіонату світу серед кадетів.

«Щороку боротися все важче, тому що конкуренція зростає. Але я зростаю разом із нею. До кожної суперниці потрібен особливий підхід. При цьому я завчасно готуюсь до сутичок проти тих спортсменок, з якими зустрічалася раніше. Найголовніша моя мета – вдало виступити на майбутньому чемпіонаті Європи (пройде 21-30 квітня в Києві), де перші два місця дають ліцензії на III Юнацькі Олімпійські ігри (відбудуться 6-18 жовтня в аргентинському Буенос-Айресі)», - поділилася своїми враженнями про перемогу Тетяна Профатілова.

«Справа в тому, що напередодні змагань Тетяна перенесла вірусну хворобу – думали, що зірветься наша підготовка, але вона молодець, встигла відновитися, - зазначив тренер Профатілової Григорій Шепелєв. – Тетяна зібралася, проявила характер. Спортсменки, які здобули медалі в категорії 49 кг, три роки між собою конкурують, і добре знають прийоми одна одної. Складним виступ був і через те, що домашні стіни додали нашій борчині відповідальності – на міжнародній арені вона бореться краще, більш розкуто. Звичайно, по технічних моментах нас очікує ще багато роботи. Будемо готуватися до чемпіонату Європи, щоб відібратися на III Юнацькі Олімпійські ігри».

 
 
 

Усього за підсумками змагань серед дівчат у активі команди Донецької області опинилося 5 нагород: окрім «золота» Профатілової, це чотири «бронзи». На п’єдестал пошани у своїх вагових категоріях піднялися: 40 кг – Марина Гетта, 69 кг – Еліна Пишкіна (обидві – Торецьк, тренери Олег Нікіфоров та Григорій Шепелєв), 57 кг – Віолетта Петровська (Бахмут-Селидове, тренери Павло Губко, Максим та Андрій Єфремови), 73 кг – Дар’я Калініченко (Дружківка, тренер Олександр Веремієнко).

На урочистій церемонії нагородження спортсменок та тренерів Донеччини тепло привітали заступник голови облдержадміністрації, голова Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський та директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

 

Більше фотографій зі змагань – на сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sport.donetsk.ua (пост про виступ Тетяни Профатілової – за посиланням)

 

07.03.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах