Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перестало битися серце Віталія Степченка

Спортивна громадськість Донеччини зазнала непоправної втрати – на 51-му році життя помер Віталій Прокопович Степченко, майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, шестиразовий чемпіон України з кікбоксингу ВАКО, призер чемпіонаті світу, тренер у Мирнограді.

Віталій народився 24 грудня 1967 року в Димитрові, і займатися спортом почав з дитинства. Він випробовував себе в багатьох видах єдиноборств: боксі, карате і змішаних єдиноборствах, але улюбленим і пріоритетним для нього став кікбоксинг.

6 травня 1996 року в Білій Церкві Віталій першим у Донецькій області отримав титул чемпіона Україна з кікбоксингу в розділі лоу-кік. Далі була перемога на Всесвітньому Кубку Націй 1997 року в Бухаресті (Румунія). У 1998 році на чемпіонаті СНД у Львові Степченко став кращим в універсальному бої. У 1999 році на чемпіонаті світу з кікбоксингу ВАКО, який проходив у місті Бішкек (Киргизстан), Віталій виборов друге місце. Також в листопаді 1999 року на чемпіонаті світу з карате Степченко в складному 10-раундовому поєдинку отримав титул чемпіона світу з карате. У тому ж 1999 році він здобув перемогу на Кубку СНД з кікбоксингу ВАКО в Батумі (Грузія). У 2003 році в Дніпропетровську, у віці 36 років, Віталій знову підтвердив титул чемпіона з кікбоксингу, провівши 5 поєдинків у вазі 67 кг.

Люди, які оточували Віталія Прокоповича, пам’ятають його як істинного патріота своєї справи, який зробив гідний внесок у життя Донеччини та України в цілому, чуйного та мудрого товариша. Його професійність, енергійність, відповідальність завжди будуть прикладом для колег.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації висловлює щирі співчуття рідним та близьким Віталія Прокоповича.

 
12.04.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах