Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борець Донеччини Геннадій Завертайло здобув «срібло» Всесвітньої Гімназіади

5 травня на Всесвітній Гімназіаді, що триває в Марокко, тріумфувала команда України з греко-римської боротьби, кожен із восьми спортсменів якої отримав нагороду.

Донецьку область на масштабному спортивному форумі серед кадетів представив Геннадій Завертайло з Маріуполя – вихованець спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби ім. Г.Г. Узуна (тренери Олексій Кривощоков, Ігор Годлевський).

Суперниками Геннадія у найлегшій ваговій категорії – до 45 кг – стали спортсмени з п’яти країн: Алжиру, Бразилії, Ірану, Марокко, Південно-Африканської Республіки. У боротьбі до фіналу, яка проводилася за коловою системою, Завертайло виграв усі чотири сутички. На жаль, у вирішальному поєдинку удача була на боці опонента з Ірану. Від удару плечем у Геннадія пішла кров з носу і його зняли зі змагань – таким чином, втративши шанс на золоту медаль, наш спортсмен вимушений задовольнятися «сріблом».

Додамо, що за підсумками турніру з греко-римської боротьби на Всесвітній Гімназіаді українці здобули 2 золоті, 2 срібні та 4 бронзові нагороди.

Довідково:

У період з 2 до 9 травня в Королівстві Марокко під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF) проходить ХVІІ Всесвітня літня Гімназіада. У змаганнях беруть участь близько 4000 спортсменів з понад 60 країн світу. Представлені 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

До складу збірної України в Марокко увійшли 122 спортсмени 14-17 років з 22-х областей країни. Від Донецької області на змагання поїхали три представника: Роман Літвінов (Покровськ, бокс), Геннадій Завертайло (Маріуполь, греко-римська боротьба) та Олена Мартинкова (Краматорськ, шахи).

Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз в два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

 
 
 
07.05.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах