Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Антоніна Марченко та Володимир Свістунов – чемпіони Європи з пауерліфтингу, Костянтин Мусієнко з «бронзою» у присіданні

З 6 по 12 травня в чеському місті Плзень проходив чемпіонат Європи з пауерліфтингу 2018 року. Після виступу дівчат, юнаків, юніорів та юніорок змагання завершали спортсмени в категорії дорослі.

10-12 травня від Донецької області на поміст виходили три пауерліфтери, і в підсумку кожен з них піднявся на п’єдестал пошани.

Серед жінок у ваговій категорії до 72 кг суперницями Антоніни Марченко, підопічної тренера Сергія Федоренка, яка представляє Дружківку, стали 9 спортсменок із 7-ми країн. Вона солідно розпочала вправу присідання, впоравшись зі штангою вагою 240 кг, але наступні два підходи на новий рекорд світу – 250 кг – судді, на жаль, не зарахували. Через короткий час сповна винагородились старання Марченко в жимі лежачи: Антоніна чітко відпрацювала в усіх трьох спробах та встановила світовий рекорд у цій вправі – 180 кг! У становій тязі наша атлетка показала такий же результат (180 кг), що дозволило зібрати в триборстві переможну суму – 600 кг.

 
 
 

У ваговій категорії до 83 кг серед чоловіків драматичним виявився виступ Костянтина Мусієнка – ще одного представника Дружківки, вихованця тренера Сергія Федоренка. Спочатку в присіданнях Костянтин успішно виконав три підходи – результат 322,5 кг приніс йому малу бронзову медаль. Але в жимі, коронній для себе вправі, Мусієнку так і не підкорилася початкова вага – 290 кг, що не дозволило боротися за нагороду в триборстві. Певно, далося взнаки те, що ще два тижні тому атлет виступав на помості чемпіонату світу з жиму у Південно-Африканській Республіці, де здобув «срібло» та встановив рекорд світу серед юніорів – 302,5 кг. Додамо, що у становій тязі результат Костянтина був шостим – 285 кг.

 
 
 

Переможний знак оклику на завершення виступу збірної України в Чехії вдалося поставити Володимиру Свістунову з Маріуполя – вихованцю заслуженого тренера України Івана Збандута, який виступав у найважчій категорії понад 120 кг. Наш пауерліфтер приніс до національної скарбнички 16-те за ліком «золото» чемпіонату Європи-2018, що в його особистій кар’єрі стало четвертим серед чоловіків (до цього були звитяги у 2011, 2015 та 2017 роках). Володимир виконав присід зі штангою 432,5 кг, витиснув 362,5 кг (посів 1-ші місця серед восьми суперників у цих вправах), потягнув 342,5 кг (4 місце). Показавши суму триборства у 1137,5 кг, Свістунов взяв принциповий реванш над чехом Давідом Лупачем, якому він поступився на минулорічній світовій першості на цьому ж помості.

Зазначимо, що в командному заліку чемпіонату Європи збірна України стала кращою серед жінок та другою серед чоловіків. А в абсолютній першості серед усіх вагових категорій чоловічих змагань 2 місце посів Володимир Свістунов, розташувавшись за співвітчизником Володимиром Рисєвим із Луганщини.

 
 
 
(Усі світлини клікабельні - при натисканні збільшуються)
 
14.05.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах