Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Міжнародний олімпійський день перетворив Дружківку на спортивне містечко

23 червня в Дружківці відбувся обласний спортивно-масовий захід «Всеукраїнський Олімпійський день», у якому взяли участь близько 1700 мешканців та гостей міста.

На дві години площа Молодіжна перетворилась на галасливе спортивне містечко, де розгорнулись локації з важкої атлетики, велоспорту, настільного тенісу, скелелазіння, різноманітних видів єдиноборств і спортивних ігор з м’ячем.

Ведуча свята запросила почесних гостей, на сцену піднялись заступник голови Донецької обласної державної адміністрації, голова Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, перший заступник голови Відділення, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, Дружківський міський голова Валерій Гнатенко, а також титуловані спортсмени: легкоатлетки Аліна Логвіненко, Антоніна Єфремова, Вікторія Ткачук, Ксенія Дарчук, Анатолій Сорока, Олександр Дуплякін, Георгій Пишняк.

Прапор НОК України винесли вихованці Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. Сергія Бубки: Михайло Чаплін, Максим Розгонов, Марина Слюсар і Таїсія Дем’янова.

 
 

З вітальним словом до учасників і гостей свята звернувся головний олімпієць Донеччини Віктор Ремський: «Рівно 124 роки тому був створений Міжнародний олімпійський комітет, який 70 років тому прийняв рішення про те, щоб 23 червня у всьому світі відзначати Олімпійський день. Уявіть собі, що такі ж заходи, як і ми зараз проводимо разом з вами, проходять у понад двохсот країнах. Спорт – унікальне в світі явище, що об’єднує, надає сили, надихає, дозволяє реалізуватися в житті. Я дякую спортсменам, які прославляють нашу державу на міжнародній арені. І дякую всім, хто бере активну участь у розвитку і популяризації олімпійських і неолімпійських видів, адже кожна людина має займатися спортом. Бажаю вам здоров’я, терпіння, натхнення, великих перемог і досягнення ваших мрій. Зі святом вас!».

Також присутніх привітали чемпіонка Європи з легкої атлетики, учасниця двох Олімпіад (2004 і 2008 рр.) Антоніна Єфремова і чотириразовий чемпіон світу з греко-римської боротьби серед ветеранів Анатолій Сорока.

 

Віктор Ремський вручив нагороди спортсмену і тренеру, яких визначено кращими у травні. Пам’ятні статуетки отримали віце-чемпіон Європи з боксу серед юнаків Іван Агапов і його тренер Володимир Туфатулін.

Грамоти Відділення НОК України в Донецькій області отримали бронзовий призер чемпіонату Європи з боксу серед юнаків Володимир Камаєв, тренери з боксу Володимир Стратан, Анатолій Переяслов, Сухебатор Жигжжавин, майстри спорту з боротьби Анатолій Сорока, Олександр Дуплякін, Георгій Пишняк, а також переможці чемпіонату Європи з боротьби серед школярів Євгенія Сєдих та Іван Цибанєв, яких додатково заохотили спортивними енциклопедіями.

 
 

Почесними грамотами Донецької облдержадміністрації нагородили працівників обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Галину Кірпулянську та Вікторію Пустовіт.

 

Посвідчення «Заслуженого тренера України» з тхеквондо отримав Володимир Страшненко, посвідчення «Майстер спорту України» з греко-римської боротьби – Євген Отечко.

 

Динамічну руханку перед традиційним забігом по проспекту Космонавтів, у якому взяли участь всі, хто мав наснагу подолати посильну дистанцію (30 м, 50 м, 500 м, 1000 м), провела Аліна Логвиненко, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, бронзова призерка Лондонської Олімпіади. На фініші кожен отримав сертифікат учасника з підписами президента МОК Томаса Баха і президента НОК України Сергія Бубки.

 
 
 
 

Гості свята зацікавлено спостерігали за показовими виступами у виконанні майстрів з двох десятків олімпійських та неолімпійських видів спорту. Міні-спектаклі продемонстрували представники черліденгу і ушу. Усі учасники спортивних локацій отримали подарунки від Національного олімпійського комітету України.

 
 
 
 
 
 

Фахівці обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру безкоштовно проконсультували мешканців міста, надали експрес-діагностику функціонального стану.

У командних змаганнях «Дитяча легка атлетика» взяли участь п’ять команд, серед яких перемогли «Олімпійці» (Краматорськ). Призи з олімпійською символікою також отримали «Атлети» і «Пирожулі» (Дружківка), «Кароліна» і «Слов’яни» (Слов’янськ).

 
 

Так яскраво і динамічно на Донеччині відсвяткували 124-ту річницю утворення Міжнародного олімпійського комітету.

 

Більше світлин з заходу дивіться на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/donsportmolod/ (фотоальбом – за посиланням)

 
24.06.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах