Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Друге народження обласної спортшколи олімпійського резерву з велоспорту

Донецьку обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з велосипедного спорту було засновано в 1990 році, і за час існування заклад неодноразово реорганізовувався.

До листопада 2014 року на Донеччині працювало 5 філій ОСДЮСШОР у містах Донецьк, Красний Лиман, Краматорськ, Докучаєвськ, Новоазовськ. Усього в школі працювало 22 тренера-викладача, навчалось 650 учнів, тільки в Донецьку – 16 тренерів і 350 учнів.

У зв’язку з проведенням АТО робота закладу зазнала значних змін. 27 листопада 2014 року школу зареєстровано в місті Лиман. У той же час ОСДЮСШОР втратила 20 тренерів-викладачів, а разом з ними сотні учнів, також практично весь парк автотранспорту, велику кількість велосипедів та інвентарю, які залишилися на території Донецької області, непідконтрольній українській владі.

З кінця 2014 року головними завданнями колективу школи стали: збереження напрацьованого, зміцнення матеріально-технічної бази, вирішення кадрових питань.

Завдяки підтримці Донецької облдержадміністрації, департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації ОСДЮСШОР вдалось забезпечити динаміку зростання. За цей час підготовлено 12 членів збірної команди України, 7 майстрів спорту України, 25 кандидатів та спортсменів першого розряду, понад 200 масових розрядів. Здійснено капітальний ремонт приміщення школи і покращення інфраструктури в місті Лиман з обсягом фінансування понад 1,7 млн. гривен.

На сьогодні в ОСДЮСШОР працюють 11 тренерів-викладачів, кількість учнів складає понад 200 чоловік. Значно покращено матеріально-технічне забезпечення: придбано 2 автомобіля для супроводження учнів при проведенні навчально-тренувального процесу та участі в змаганнях, 30 велосипедів, тренажери та велосипедну форму.

Керівництвом школи спільно з департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації вирішується питання щодо будівництва в 2019-2021 роках у Лимані сучасного центру розвитку велосипедного спорту.

Колектив ОСДЮСШОР запрошує юнаків і дівчат до груп початкової підготовки для занять велосипедним спортом у відділеннях, що працюють у 4 містах Донеччини: Лиман (вул. Петропавлівська, 89), Краматорськ (вул. Ярослава Мудрого, 48), Маріуполь (пр. Миру, 143), а також Бахмут.

 
 
 
 
29.08.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах