Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Прес-конференція в Донецькій облдержадміністрації з нагоди Дня фізичної культури і спорту

8 вересня в Краматорську, у приміщенні Донецької облдержадміністрації, відбулась прес-конференція з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

У ній взяли участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, голова федерації футболу Донецької області, народний депутат України Максим Єфімов, триразовий переможець чемпіонату Європи-2018 з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, автор світового рекорду Ярослав Семененко, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Сергій Смелик, заслужений тренер України з легкої атлетики Михайло Марченко.

- Питання до Сергія Смелика. З цього року ви виступаєте за Донецьку область. Як оцінюєте гостинність регіону і розкажіть про свої подальші плани?

Сергій Смелик: У 2014 році я був змушений переїхати з Луганська до Києва, де продовжив свою тренувальну і змагальну діяльність. Але навіть у нашій столиці нема таких умов для тренувань і змагань, які створено в Донецькій області. Враховуючи, що я просякнутий духом Донбасу, мене постійно тягнуло сюди – і врешті-решт я переїхав. Щодо гостинності, то на учбово-тренувальних зборах і на змаганнях усіх зустрічають дуже приязно. Стосовно планів – наступний рік буде не менш напруженим, ніж нинішній, а головними стартами стануть чемпіонат світу та чемпіонат Європи з легкої атлетики. Я планую взяти участь в усіх цих змаганнях.

- Питання до Ярослава Семененка. Ми пишаємося твоїми перемогами, зокрема на нещодавньому чемпіонаті Європи, ти – справжній герой. У попередньому запливі на 50 м на спині тобі вдалося встановити світовий рекорд. Розкажи, як це було.

Ярослав Семененко: Моя перемога пов’язана з тим, що змінилась моя класифікація, і я виступив на одну категорію нижче. Щодо рекорду і фіналу – так склалось, що вранці проплив швидко, а ввечері у фіналі, як кажуть, «не заходило». Світовий рекорд я вважаю своїм великим досягненням, адже плаванням займаюсь 11 років, а рекорд встановив вперше. Зараз мені 31 рік, так що я вже став трошки дорослим.

- Перелічіть, будь ласка, найбільш масштабні проекти спортивної сфери, що реалізуються в Донецькій області в цьому році і плануються на майбутнє.

Володимир Мицик: По-перше, будівництво олімпійської бази в Святогірську – це багаторічна мрія для спортивної громади Донеччини і дуже амбітний багатоступеневий проект. Сподіваюсь, до кінця року ми отримаємо дозвіл на отримання землі і будівництво бази. По-друге, Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки. Якщо нам вдасться реалізувати проект, це буде найкраще в усій країні училище з комфортними умовами для навчання, тренування і проживання. По-третє, реконструкція обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру. У 2014 році спеціалісти цього закладу виїхали з Донецька «з ручкою і блокнотом», а тепер для диспансеру закуплено найсучасніше медичне обладнання.

- Розкажіть про плани побудувати велокомплекс в місті Лиман, щодо розвитку велоспорту і створення велодоріжок у Донецькій області.

Володимир Мицик: У Лимані розташовано офіс обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велоспорту. Це будівля комунальної власності, і в ній ми зробили дуже якісний ремонт, а тепер запланували створити поруч міні-трасу для велоспорту BMX, спортзал і гуртожиток. Щодо велодоріжок, то важко зв’язати їх зі спортом, але це – здоровий спосіб життя, і у пересічних громадян має бути можливість безпечно рухатися велосипедом. Це питання не лише до департаменту сім’ї, молоді та спорту, але й інших структур облдержадміністрації, тому ми маємо спільно попрацювати над цим питанням і розробити пілотний проект по велодоріжках.

Олександр Куць: Важливо, щоб до цього питання долучилась місцева влада, міські і районні ради. Самотужки обласна держадміністрація це питання не вивезе фізично, тому що зараз у нас в стадії реалізації дуже багато проектів. І не лише в галузі спорту, але й соціальних. Тож ми будемо звертатись до міст і районів, щоб вони приділили цьому увагу.

Максим Єфімов: Є плани щодо створення велодоріжок у Краматорську, наразі широко обговорюється маршрут велотраси. Можливо, це буде колишній трамвайний маршрут.

- Відомо, що облдержадміністрація фінансово підтримує провідних спортсменів. А чи мають підтримку молоді перспективні спортсмени, яким для набуття необхідного досвіду потрібно регулярно брати участь у міжнародних змаганнях?

Володимир Мицик: Ви напевно знаєте, що участь національних збірних команд України в міжнародних змаганнях – це прерогатива Міністерства молоді та спорту України, але всіх перспективних спортсменів Міністерство залучити не в змозі. Тому департамент сім’ї, молоді та спорту намагається по можливості збільшити кількість представників Донеччини на міжнародних змаганнях – за рахунок дитячо-юнацьких спортивних шкіл або місцевих бюджетів. Нагадаю, що в нашій області створено структуру підготовки резерву і передбачено кошти на її фінансове забезпечення: на зарплату працівників, обслуговування спортивних споруд і учбово-спортивну роботу. Цих ресурсів не завжди вистачає, але наразі є кошти в громадах, і облдержадміністрація щорічно звертається з листами на місця з пропозицією переглянути фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У позаминулому році ми надіслали такі листи, і за півріччя фінансування збільшилось майже на 20 мільйонів. Це питання на контролі обласної адміністрації, і ми намагаємося залучити якомога більше перспективних спортсменів до участі в міжнародних змаганнях.

 

 
09.09.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах