Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Іванько і Сергій Штанько – переможці чемпіонату світу з радіоспорту в Південній Кореї

2-8 вересня у м. Сокчхо (Південна Корея), яке розташоване на березі Японського моря, відбувся 19-й чемпіонат світу з радіоспорту, на який  зібрались представники трьох континентів. Протягом тижня 375 найсильніших спортсменів з 34 країн світу змагалися у радіоорієнтуванні, спринті і класиці на діапазонах 3,5 і 144 МГц.

Організатори запропонували учасникам дистанції у лісових масивах, які були ускладнені чисельними рисовими полями та швидкісними магістралями, тож спортсменам довелося шукати не тільки приховані на місцевості передавачі, а й шляхи з тунелями для подолання штучних перешкод.

Делегація національної збірної команди України з радіоспорту була представлена  25 спортсменами, до складу якої увійшли Олексій Іванько та Сергій Штанько – заслужені майстри спорту України (м. Лиман). Здобутки наших спортсменів: два «золота», три «срібла», три «бронзи».

В особистих змананнях Олексій Іванько посів третє місце у вправі радіоорієнтування, група чоловіки-еліта, а Сергій Штанько виборов перше місце в групі Ч40.

Другий день змагань у класиці 3,5 МГц приніс нашим спортсменам бронзову нагороду в командному заліку.

Третій день - вправа «спринт». Олексій Іванько виборов особисте «золото» чемпіонату світу, яке стало першим для національної збірної України в цій програмі, а Сергій Штанько у групі Ч40 став срібним призером.

Четвертий день змагань приніс командне «срібло» на дистанції класики 144 МГц.

Федерація радіоспорту Донецької області висловила подяку директору департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецбкої облдержадміністрації Володимиру Мицику, голові Лиманської міської об’єднаної територіальної громади Петру Цимідану, а також начальнику відділу національно-патріотичного виховання молоді та спорту м. Лиман Олексію Рокочому за підтримку розвитку радіоспорту в Донецькій області.

Радіоспортсмени, тренери і федерація висловили особисту подяку директору національного природного парку «Святі Гори» Сергію Приймачуку за багаторічну допомогу в організації і проведенні навчально-тренувального процесу для підготовки спортсменів нашої області до всеукраїнських та міжнародних змагань, а також надану можливість проведення на території парку змагань міського та обласного рівнів.

 
10.09.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах