Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перемогами і рекордами пауерліфтери Донеччини підкорили чемпіонат світу в Південно-Африканській Республіці

З 3 по 8 вересня місто Потчефструм (Південно-Африканська Республіка) приймало чемпіонат світу з пауерліфтингу 2018 року серед юніорів та юнаків. Від Донецької області в складі збірної України поїхали 6 спортсменів, кожен з яких піднявся на п’єдестал пошани.

На змаганнях серед дівчат виступала єдина представниця жіночої статі з нашого регіону – Руслана Краснова з Маріуполя, вихованка тренерів Олега Краснова (перший) та Степана Ніколюкіна (КДЮСШ «Атлетик», СК «Геркулес»). У ваговій категорії до 72 кг вона успішно використала всі 9 спроб і зібрала кращу суму триборства – 495 кг, показавши перші результати в усіх вправах: присідання – 200 кг, жим лежачи – 120 кг, станова тяга – 175 кг.

Серед 6 членів юніорської команди України Донеччину представляли 5 спортсменів, які й забезпечили нашій країні перемогу в командному заліку в цій віковій групі.

Першим випробував поміст Владислав Чорний з Мангушського району, який тренується в ДЮСШ «Колос» під керівництвом заслуженого тренера України Івана Збандута. Виступ у ваговій категорії до 74 кг приніс йому звання чемпіона світу із сумою триборства 828 кг, що є рекордом України серед юніорів. У вправі присідання Владислав технічно та впевнено двічі оновив світовий рекорд серед юніорів, який тепер становить 343 кг! У жимі лежачи він зафіксував 190 кг (5 місце), у тязі – 295 кг (3 місце).

 
 

Костянтин Мусієнко з Дружківки, вихованець тренера Сергія Федоренка, уже вдруге в цьому році відвідав місто Потчефструм. У квітні на чемпіонаті світу з жиму лежачи спортсмен став срібним призером серед чоловіків відкритої вікової групи, встановивши світовий рекорд серед юніорів! Цього ж разу, змагаючись у триборстві, Костянтин розпочав з малої срібної медалі у присіданні – 320 кг. У жимі першою ж спробою оновив рекорд світу серед чоловіків – 280 кг, у другій додав до нього ще 12,5 кг – 292,5! А 303 кг у третій спробі застигли в лічених сантиметрах від успіху. Використавши вдало всі три спроби в становій тязі (282,5 кг – 3 місце), Мусієнко забезпечив собі титул чемпіона світу з новим світовим рекордом серед юніорів у сумі триборства – 895 кг!

 

7 вересня в Потчефструмі змагалися юніори у ваговій категорії до 105 кг, де Донецьку область та Україну представляли два титулованих пауерліфтери: Олександр Рубець з Маріуполя, чемпіон світу серед юніорів 2016 року, срібний призер чемпіонату світу серед чоловіків 2017 року (тренується в СК «Айрон» під керівництвом заслуженого тренера України Івана Збандута) та Данило Ковальов з Краматорська, чемпіон світу серед юніорів 2017 року (СК «КПД», тренери Олексій Бичков, Володимир Саєнко).

Усі золоті та срібні медалі в трьох вправах наші хлопці розіграли між собою, без найменших шансів для решти суперників. У присіданні результат Рубця склав 410 кг, у Данила – 380 кг. У жимі ж боротьба між пауерліфтерами Донеччини точилась на світових рекордах! У другій спробі Ковальов підкорює 300,5 кг, Рубець у третій встановлює новий бар’єр – 301 кг, але останнє слово залишається за Данилом, який задає нову світову вершину для юніорів – 301,5 кг. У становій тязі Ковальов фіксує 322,5 кг і закінчує виступ зі «сріблом» у триборстві (1004 кг), Рубець тягне 360 кг і стає чемпіоном та рекордсменом світу серед юніорів у сумі триборства – 1071,5 кг.

 

У заключний день чемпіонату світу з пауерліфтингу Донецьку область представляв Андрій Шевченко з Краматорська, вихованець СК «КПД» та обласної ДЮСШ для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків. У ваговій категорії понад 120 кг він став кращим у сумі триборства (результат – 1025 кг) та в кожній із вправ: присіданні – 402,5 кг, жимі лежачи – 295 кг, становій тязі – 327,5 кг. Підготувала спортсмена тренерська бригада Олексій та Альона Бичкови.

 

Додамо, що в абсолютному заліку серед дівчат Руслана Краснова стала третьою, а весь п‘єдестал абсолютного заліку серед юніорів поділили представники Донецької області: Олександр Рубець – 1 місце, Данило Ковальов – 2 місце, Костянтин Мусієнко – 3 місце.

 

Фото – Національна федерація пауерліфтингу України

 
11.09.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах