Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Старт хокейному сезону дав Руслан Федотенко

14 вересня у Дружківці, на Льодовій арені «Альтаїр», стартував чемпіонат України з хокею - чемпіонат Української хокейної ліги. Спеціальним гостем церемонії став дворазовий володар Кубка Стенлі, екс-капітан ХК «Донбас» Руслан Федотенко.

Програму святкового дня розпочав майстер-клас від знаменитого  українського хокеїста  Руслана Федотенка. На льоду дружківської арени «Альтаїр» дворазовий володар Кубка Стенлі, екс-капітан ХК «Донбас» провів серію майстер-класів для вихованців клубної школи ХК «Донбас».

Руслан Федотенко виступав у Національній хокейній лізі з 2000-го по 2013-й рік. Протягом цього періоду він грав за команди «Філадельфія», «Тампа-Бей Лайтинг», «Нью-Йорк Айлендерс», «Піттсбург», «Нью-Йорк Рейнджерс». У 2004-му році в складі «Тампа-Бей Лайтнинг» і в 2009-му в складі «Пінгвінс Піттсбург» він здобув Кубок Стенлі (закинув переможну шайбу в сьомому матчі фіналу «Тампа-Бей Лайтинг» - «Калгарі»). За «Донбас» Федотенко грав у 2012-2014 роках в КХЛ і був капітаном команди. Загалом у складі донецької команди форвард провів 79 матчів, в яких набрав 35 очок (15+20).

Впродовж майстер-класів відомий форвард продемонстрував вправи для розвитку техніки катання і володіння шайбою. Юні спортсмени в подальшому зможуть виконувати ці вправи самостійно для підвищення рівня своєї майстерності.

«Діти сподобались, слухають і розуміють усі вказівки. Помітно, що є навички і талант, - відзначив Руслан Федотенко. - Майстер-клас пройшов чудово. Розвиток дитячого хокею в Україні - це велике, глобальне питання. Для дітей має бути перспектива для розвитку. Особистно мені хокей дав багато - шанс потрапити в НХЛ і зіграти на світовому рівні, хочеться й іншим поколінням надати такий шанс. Борис Колесніков розвиває хокей в Україні, і я радий, що можу допомогти».

Учасники майстер-класу з задоволенням поділились враженнями від заходу. «Відчуття від майстер-класу дуже класні, - розповів гравець команди «Донбас 2004» Давид Білан. - Ще у часи матчів КХЛ в Донецьку я в «Дружбі» захоплювався грою тих хокеїстів. Аде ніколи не думав, що буде можливість зустрітися з ними, а тим більше взяти участь у майстер-класі і переняти досвід на льоду. Для себе відзначив вправи на техніку володіння ключкою, і у надалі буду їх застосовувати. Під час тренуваання Руслан розповів про те, як йому вдалося добитися успіху. Це дуже надихає на власні досягнення. Мені все дуже сподобалось».

Післе майстер-классу президент ХК «Донбас» Борис Колесніков і Руслан Федотенко завітали до загальноосвітньої школи №6 міста Костянтинівка, де зустрілись з представниками найчисленнішого фан-клубу ХК «Донбас». На зустрічі, яка пройшла у форматі дружньої бесіди, президент ХК «Донбас» привітав уболівальників з початком нового сезону, а хлопці, в свою чергу, задали свої питання.

Борис Колесников як віце-президент ФК «Шахтар» відзначив успіхи футбольної команди ДЮФК «Шахтар» Добропілля 2005 и 2006 років народження. Коллектив у 2018 році став чемпіоном області з міні-футболу, чемпіоном України в лізі «Давай грай!». Хлопці отримали в подарунок ігрову форму і м’ячи.

Напередодні матчу-відкриття сезону в Українській хокейній лізі президент ХК «Донбас» Борис Колесніков відповів на запитання журналістів.

- З яким настроєм команда рушає в сезон?

- Наші пріоритети не змінились. Це чемпіонат України, Континентальний кубок. Ми нарешті хочемо просунутися далі. Дякуємо білоруським друзям, вони запросили нас на чудовий турнір. Останніми роками ми не мали настільки насиченої і об’ємної підготовки. Ми зіграли декілька матчів у Білорусі, декілька матчів на Відкритому кубку Донбасу, включно  з матчем зі срібним призером чемпіоната Латвії. Тому ми готові і впевнені у собі. А наскільки ми готові – сьогодні побачимо.

- Розкажіть про рівень інших команд чемпіонату. Зокрема, про херсонський «Дніпро». Як ця команда підготовлена до сезону?

- Я не можу сказати, наскільки херсонський «Дніпро» готовий до сезону. Можу сказати, що конкуренція в чемпіонаті підвищується. Вже є шість клубів, і як мінімум чотири з них будуть боротися за золоті медалі. Навіть в українському футболі немає чотирьох команд, які можуть претендувати на «золото». Чемпіонат вирівнюється. І не за рахунок того, що «Донбасс» стає слабшим, а за рахунок того, що інші клуби підсилюються.

Ми все ж таки сподіваємося побачити в УХЛ київську команду, в місті наявні всі умови для повноцінного клубу. Мы також щиро віримо в те, що Дніпро, Запоріжжя, Одеса, які мають можливість створити команди, візьмуть молодих хокеїстів, і тоді за два-три роки буде зовсім інший чемпіонат.

- Які завдання поставлено перед командою на цей сезон?

- Ціль у нас проста – виграти чемпіонат України і, безумовно, успішно виступити в Континентальному кубку. Нам з нашою молодою командою хотілося би пройти якомога далі.

- Сьогодні ми бачили, в якому захваті були юні хокеїсти під час майстер-класу. Що скажете про перспективи розвитку школи?

- Ми розмовляли про це з Русланом Федотенком. Звісно, таких зірок за всю історію українського хокею – одиниці. Дворазовий володар Кубка Стенлі дає дітям майстер-класи – такого, мабуть, немає навіть в НХЛ. Ми проговорили деякі моменти стосовно напрямків розвитку школи, і будемо впроваджувати все це в життя. Будемо навчати наших тренерів в США і Канаді, будемо запрошувати до нас досвічених іноземних спеціалістів на семінари для тренерів. Без цього дитячому хокею буде дуже важко.

Ввечері на Льодовій арені «Альтаїр» відбулась головна подія святкового дня – стартовий матч сезону, в якому чинний чемпіон донецький «Донбас» зіграв з віце-чемпіоном минулого сезону - ХК «Кременчук» з Полтавської області. У церемонії відкриття чемпіонату взяв участь Руслан Федотенко, який виконав символічне вкидання.

ХК «Донбасс» (Донбас) – ХК «Кременчук» - 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)

Шайбы: 1:0 Кузьмик (06:25), 1:1 Тютченко (15:49, у більшості), 1:2  Шиманський (20:46), 2:2 Захаров (27:37), 3:2 Романенко (38:00, у більшості), 4:2 Лялька (39:36), 5:2 Денискін (44:26, у більшості), 5:3 Ворона (58:12, 6х5),  6:3 Денискін (58:59, у більшості 5х3), 7:3 Коренчук (59:54, у більшості).

Відео довкола матчу-відкриття: https://youtu.be/4XYDs7EwDWU

Відео про матч-відкриття: https://youtu.be/n-NrKPFKLzQ

 
17.09.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах