Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олександра Бєлобокова урочисто провели на «Ігри Нескорених-2018»

29 вересня в Маріуполі відбулись урочисті проводи єдиного представника Донецької області Олександра Бєлобокова на міжнародні змагання серед поранених військовослужбовців «Ігри нескорених» (англ. – Invictus Games), що в 2018 році проводитимуться в австралійському Сіднеї з 20 по 27 жовтня.

Захід прийшовся на день відзначення 240-річного ювілею міста Маріуполя. Зі святкової сцени щирі вітання та цінний подарунок Бєлобокову особисто передав голова Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць. Тепло привітав спортсмена та ветерана Збройних сил України і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

З побажаннями продемонструвати кращі здібності й гідно представити рідний регіон до Олександра звернувся також директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Напередодні подорожі в Сідней команді України, яка налічує 15 чоловік, залишилось провести третій тренувальний збір. Маріуполець Олександр Бєлобоков, за підсумками національного відбору та згідно з рішенням тренерського складу, готується до виступу в трьох дисциплінах: штовхання ядра, метання диска та веслування на тренажерах (хвилинний спринт).

Нагадаємо, під час участі у боях під Донецьком у 2014 році капітан ЗСУ Бєлобоков отримав осколкове поранення лівого передпліччя. До травми він професійно займався пауерліфтингом, має звання майстра спорту України міжнародного класу. Останні роки Олександр спеціалізується в легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра, здобув звання майстра спорту України з легкої атлетики, має медалі чемпіонатів країни 2017 та 2018 років.

Змагання «Ігри нескорених» (англ. – Invictus Games) проводяться з 2014 року за ініціативи принца Гаррі. Ігри 2018-го стануть другими для збірної України – торік у Торонто (Канада) в активі наших ветеранів виявилось 14 медалей з шести видів спорту, серед яких 8 нагород є золотими.

 

  

За темою:

Олександр Бєлобоков представить Донеччину на Іграх Нескорених-2018

Олександр Бєлобоков – у випуску проекту «Нескорені» на UA|TV

 
01.10.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах