Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини здобули два «золота» на чемпіонаті Європи з жиму лежачи

З 9 по 13 жовтня в місті Хамм (Люксембург) відбувся чемпіонат Європи з жиму лежачи серед юніорів та чоловіків. Традиційно потужно на змаганнях виступила збірна України з пауерліфтингу, яка посіла перші загальнокомандні місця у двох вікових категоріях.

Свій внесок у національну медальну скарбничку зробили і два представники Донецької області – Руслан Рузімурадов та Костянтин Мусієнко з міста Дружківка.

Рузімурадов у ваговій категорії до 74 кг серед юніорів потрапив у компанію з росіянином Антоном Вихтаром та словаком Мартіном Форісом. У другому підході Руслан повторив свій результат на чемпіонаті світу з жиму в Потчефструмі – 220 кг, і, попри те, що третя спроба на 246,5 кг виявилась невдалою, здобув «золото» змагань.

Мусієнко у ваговій категорії до 83 кг серед чоловіків змагався з представниками Великобританії, Данії, Норвегії, Польщі та України. У другій спробі Костянтин став недосяжним для суперників – 292,5 кг, а в третій спробував на міцність світовий рекорд у відкритій віковій категорії. Лише лічених міліметрів не вистачило пауерліфтеру Донеччини для фіксації 311,5 кілограмів! Нагадаємо, Мусієнку належить світовий юніорський рекорд з жиму лежачи – 302,5 кг.

Підготував спортсменів тренер вищої категорії Сергій Федоренко.
 

 
 
 
 
16.10.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах