Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олександр Бєлобоков здобув перше для України «золото» Ігор Нескорених-2018

Україна почала відлік медальних здобутків на міжнародних змаганнях серед поранених військовослужбовців «Ігри Нескорених» (англ. – Invictus Games), що в 2018 році проходять у австралійському Сіднеї з 20 по 27 жовтня.

У другий змагальний день, 22 жовтня, перше «золото» до національної скарбнички серед 15 членів збірної приніс представник Донецької області – Олександр Бєлобоков з Маріуполя. У дисципліні веслування на тренажері (швидкість за 1 хвилину) у категорії Men's IR3 наш спортсмен показав результат 392 метри. Олександр випередив суперників з великим відривом: на 54 м – Натана Паркера з Австралії, на 68 м – Давіда Травадона з Франції.

Нагадаємо, за підсумками національного відбору до «Ігор Нескорених» та згідно з рішенням тренерського складу, Бєлобоков виступатиме в Австралії в трьох дисциплінах: окрім веслування на тренажерах, це штовхання ядра та метання диска.

Олександр Бєлобоков – ветеран Збройних сил України, під час участі у боях під Донецьком у 2014 році отримав осколкове поранення лівого передпліччя. До травми професійно займався пауерліфтингом, має звання майстра спорту України міжнародного класу. Останні роки Олександр спеціалізується в легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра, здобув звання майстра спорту України з легкої атлетики, має медалі чемпіонатів країни 2017 та 2018 років.

Змагання «Ігри Нескорених» (англ. – Invictus Games) проводяться з 2014 року за ініціативи принца Гаррі. Ігри 2018-го є другими для збірної України – торік у Торонто (Канада) в активі наших ветеранів виявилось 14 медалей, серед яких 8 золотих. За підсумками двох днів змагань у Сіднеї українці здобули 3 медалі: два «золота» (Олександр Бєлобоков і Сергій Ільницький у дисципліні веслування на тренажері) та одну «бронзу» (Денис Фіщук у велоспорті).

 
 
 

Фото – Міністерство оборони України

 
22.10.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах