Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Інваспорт. Пауерліфтери Донеччини стали чемпіонами і рекордсменами світу на планетарній першості в Єгипті

З 10 по 18 листопада в місті Луксор (Єгипет) відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору. Щасливою для України виявилась єгипетська земля. Завдяки результатам праці тренерів та спортсменів Державний Гімн України у «Luxor sport hall» на церемонії нагородження найкращих спортсменів світу лунав безперервно.

Донецьку область у складі збірної команди України на змаганні найсильніших атлетів планети представили  шестеро спортсменів обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. Це заслужені майстри спорту України Володимир Драний, Василиса Козирева, Юрій Романюк, майстри спорту України міжнародного класу Євген Бабенко, Володимир Шаульський, майстер спорту України Валентина Григор’єва, а також заслужені тренери України Ігор Котляров та Олексій Позднухов.

Результати їх виступів у «Luxor sport hall» виявилися фантастично вдалими!

Жінки

Вагова категорія до 56 кг
1 місце - Василиса Козирєва, сума 295 кг (95 + 65 + 137,5 WR) зі світовим рекордом у становій тязі.

Вагова категорія до 67,5 кг
1 місце - Валентина Григор’єва, сума 317,5 кг WR (107,5 WR + 60 + 150 WR) зі світовими рекордами присіданнях, становій тязі, за сумою трьох вправ.

Юніорки

Вагова категорія до 67,5 кг
1 місце - Валентина Григор’єва, сума 317,5 кг (107,5 + 60 + 150).

Жим лежачи (жінки)

Вагова категорія до 56 кг
1 місце - Василиса Козирєва, жим 62,5 кг.

Вагова категорія до 67,5 кг
1 місце - Валентина Григор’єва, жим 60 кг.
Жим лежачи (юніорки)

Вагова категорія до 67,5 кг
1 місце - Валентина Григор’єва, жим 60 кг.

Абсолютна першість серед жінок за формулою Вілкса

3 місце - Василиса Козирєва - 351,05 б. 

3 місце - Василиса Козирєва - 152,469 б.

Ось як прокоментувала свій виступ Валентина Григор’єва:

«У складі збірної країни сьогодні дебютувала на міжнародних змаганнях, тому доклала всіх зусиль, щоб виправдати довіру тренерського штабу національної команди. Дуже радію, що перемогу на чемпіонаті світу вдалося прикрасити трьома світовими рекордами. Хотіла би висловити слова вдячності особистим тренерам Ігорю Котлярову та Олексію Позднухову, старшому тренеру збірної Андрію Демчуку та лікарю національної збірної Ігорю Кобилянському. Звичайно, передаю вітання всім рідним та близьким та дякую їм за постійну підтримку. Завтра розпочинають свій виступ на чемпіонаті світу чоловіки, тому бажаю нашим друзям по національній збірній України успіхів. В мене є причина для подвійного хвилювання, адже завтра на єгипетський поміст вийде змагатись мій рідний брат Євген Бабенко».

14 листопада 2018 року можна назвати Днем України на чемпіонаті світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору. 15 листопада переможну естрафету у спортсменок Донеччини прийняли чоловіки і також стали чемпіонами і рекордсменами світу!

Вагова категорія до 56 кг

1 місце - Володимир Шаульський, сума 445 кг (160 + 95 + 190 WR) зі світовим рекордом у становій тязі.

Вагова категорія до 60 кг

1 місце - Володимир Драний, сума 445 кг (145 + 95 + 205).

Вагова категорія до 67,5 кг

1 місце - Юрій Романюк, сума 567,5 кг (195 WR + 142,5 + 230) зі світовим рекордом у присіданнях.

Вагова категорія до 82,5 кг

2 місце - Євген Бабенко, сума 588 кг (213 WR + 145 + 230) зі світовим рекордом у присіданнях.

Слова Євгена Бабенка: «Вже не міг дочекатися виходу на поміст. Передчуття боротьби з найсильнішими спортсменами світу не давало мені спокою останні дні. У присіданні відпрацював на відмінно встановивши світовий рекорд – 213 кг. В жимі лежачи став чемпіоном світу з результатом 145 кг. Лише за рахунок переваги меншої власної ваги вдалося перемогти російського атлета Олексія Ситнікова, який також впорався у жимі з 145 кілограмами. А ось програш у тязі 20 кг іранцю Мехді Бахарзадеху нівелював мою перевагу перед ним за підсумками перших двох вправ. Завершив змагання з триборства я зі сріблом та великим бажанням працювати та взяти реванш у іранця на наступних змаганнях. Звісно, хочу подякувати тренерам збірної України та нашому лікарю Ігорю Ярославовичу Кобилянському, який творить дива. Дякую всій національній команді України, рідним за постійну підтримку».

Слова Володимира Шаульського: «Дуже задоволений результатами боротьби у триборстві. У Єгипті основними моїми конкурентами за нагороди стали Шархат Ус з Туреччини та іранець Сажад Халедан. З вищеназваними спортсменами ми конкуруємо чотири світових чемпіонати поспіль. Але до сьогоднішнього дня перемоги по черзі здобували мої конкуренти. Сьогодні настав мій день! Дуже задоволений тим, що приніс у скарбничку збірної України золоту медаль. Хочу подякувати тренерському колективу збірної України Ігорю Котлярову, Андрію Демчуку, Олексію Позднухову. Низький уклін лікарю національної збірної з пауерліфтингу Ігорю Кобилянському, який доклав чимало зусиль для того, щоб наші успіхи стали можливими. Дякую всій нашій дружній команді за підтримку! Разом ми – велика сила!».

18.11.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах