Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Тетяна Бакланова з Маріуполя в складі жіночої шахової команди України здобула «золото» XX зимових Дефлімпійських ігор

12 березня в прикінцевий день ХХ зимових Дефлімпійських ігор, що тривали в турецькому Ерзурумі протягом двох тижнів, золоту медаль на змаганнях з класичних шахів у складі національної збірної здобула маріупольська спортсменка Тетяна Бакланова.

Команда України, до якої, окрім Тетяни, також увійшли Наталя Мироненко з Полтавщини та Світлана Гончар з Одещини, набрала за 7 турів 12 очок. Українські шахістки випередили суперниць із Бразилії, Індії, Казахстану, Латвії, Польщі, Туреччини, Угорщини, Узбекистану та Хорватії.

Тетяна Бакланова зробила вагомий внесок у перемогу команди України, здобувши 5 очок за 6 турів.

Ще один представник Донеччини в класичних шахах Олексій Філіппських із Краматорська у складі чоловічої команди України разом зі спортсменами Києва, Одещини, Рівненщини та Львівщини посіли 4 місце з 13-ти – маючи в активі 10 очок, вони поступилися «бронзою» Казахстану лише за додатковими показниками. Олексій зіграв 7 турів та набрав 4,5 очок.

За підсумками ХХ зимових Дефлімпійських ігор збірна України очолила командний рейтинг серед 36 країн-учасниць, загалом виборовши 10 золотих, 5 срібних та 4 бронзові нагороди. Це перший в історії тріумф українців у загальному заліку зимової Дефлімпіади!

«Дякую Тетяні та всім спортсменам, завдяки перемогам яких на міжнародних аренах лунає державний гімн України та майорить синьо-жовтий прапор!», - зазначив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

 
 
12.03.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах