Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Команди школярів Донецької області готуватимуться до всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч»

1 квітня питання щодо підготовки та участі збірної Донеччини у заході «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» розглянули на нараді в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

«Нещодавно започатковані змагання «Пліч-о-пліч» є наймасштабнішими серед учнів в Україні, і для Донецької області участь у них – це імідж регіону та неймовірний досвід для дітей. Дякуємо Міністерству молоді та спорту за цю чудову ініціативу. Через безпекову складову Донеччина, на жаль, не змогла взяти участь у попередніх відбіркових етапах змагань, але планує долучитися до обласного та всеукраїнського етапів. Спільними зусиллями зробимо все можливе, аби школярі Донецької області потрапили на це свято спорту», - зазначив Володимир Мицик.

До обговорення перспектив формування команд із Донеччини для участі в змаганнях «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» долучилися: директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», куратор футзалу Сергій Головченко, начальник Донецького обласного відділення (філії) Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Ігор Нестеренко, директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи, куратор неолімпійських видів спорту Володимир Страшко, головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, куратор баскетболу Андрій Іванов, куратор з волейболу В’ячеслав Васильченко, тренер-викладач з черліденгу Обласної дитячо-юнацької спортивної школи для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків Наталія Коновалюк.

Всеукраїнські змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» проходять серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році під гаслом «Разом переможемо». Змагання відбуваються з 5 видів спорту – баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування, черліденгу – і складаються з 5 етапів: шкільного, територіального, районного, обласного та всеукраїнського. Обласний етап має завершитися до кінця травня, всеукраїнський фінал заплановано провести в червні у Києві.

Згідно Положення про проведення змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», для кожного виду спорту є свої умови участі щодо вікових категорій: у баскетболі – дівчата 2010 р. н. і молодші та юнаки 2008 р. н. і молодші; у волейболі – учні та учениці 9-х класів ЗЗСО (2009 р. н. і молодші); у футзалі – учні 2012-2013 рр. н.; у спортивному орієнтуванні – учні 5-7-х класів ЗЗСО (у одній команді 6 дівчат і 6 хлопців); у черліденгу – учні 4-6-х класів ЗЗСО.

 
 
02.04.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах