Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні спортсменки Донеччини – кращі на чемпіонаті України з пауерліфтингу

22 січня в Коломиї відбулося урочисте відкриття чемпіонату України з пауерліфтингу серед дівчат і юнаків, юніорок та юніорів.

Честь підняти прапор країни надали чемпіону світу 2016 року серед юнаків Руслану Рузімурадову з Дружківки.

Традиційно в перший день змагань стартували дівчата. Нашу Донецьку область представила команда в складі 4 спортсменок, і всі вони піднялися на вищі сходинки п’єдесталу в своїх категоріях.

Уродженка міста Дружківки, вихованка тренера Сергія Федоренка, Яна Климова стала чемпіонкою у ваговій категорії до 47 кг. З власною вагою 46 кг атлетка в сумі трьох вправ показала результат 297,5 кг: присідання – 115 кг, жим лежачи – 60 кг, станова тяга – 122,5 кг.

Кращою у ваговій категорії до 57 кг була Анна Декерменджи з селища Юр’ївка, вихованка заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Івана Збандута. Її результати: сума триборства – 360 кг, присідання – 157,5 кг, жим лежачи – 77,5, станова тяга – 125 кг.

Дар’я Русаненко з Дружківки, вихованка тренера Сергія Федоренка, принесла Донецькій області не тільки «золото» у ваговій категорія до 63 кг, а й рекорд України серед дівчат у присіданні з результатом 190,5 кг (при власній вазі 60 кг). Жим лежачи у Дар’ї – 90 кг, станова тяга – 152,5 кг, сума триборства – 433 кг. Такі результати дозволили нашій спортсменці залишити суперниць позаду з відривом понад 120 кг!

Підсумком тріумфальної ходи пауерліфтерок Донеччини став виступ представниці маріупольської школи пауерліфтингу Руслани Краснової у ваговій категорії до 72 кг. Вихованка тренера Олега Краснова і заслуженого тренера України Степана Ніколюкіна стала чемпіонкою України 2017 року з наступними результатами: присідання – 170 кг, жим лежачи – 110 кг, станова тяга – 150 кг, сума триборства – 430 кг.

Таким чином, п’єдестал пошани в абсолютній першості за формулою Вілкса повністю зайняли спортсменки Донецької області: 1 місце – Дар’я Русаненко, 2 місце – Руслана Краснова, 3 місце – Анна Декерменджи.

Вітаємо дівчат та їх тренерів з видатними результатами і бажаємо нових успішних виступів на найближчих змаганнях найвищого рівня!

 
 
 
 
23.01.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах