Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Покровській ДЮСШ з’явилася комплексна енергозберігаюча кліматична установка

У минулі вихідні на базі Покровської ДЮСШ завершився монтаж теплового насоса, який працює від електромережі, але споживає удвічі менше електроенергії, ніж електричний котел. Почати використовувати нове обладнання на повну потужність планується протягом тижня.

Як зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту Покровської міськради Віктор Поліщук, це дозволить знизити витрати електроенергії на опалення та нагрівання води в два рази.

До того ж, насос може не тільки забезпечувати нагрівання радіаторів, але і працювати в режимі повітряного опалення завдяки наявності внутрішнього вентиляційного блоку. Крім цього, він буде виробляти фільтрацію повітря, нагрівання гарячої води для душових, а також вентиляцію, коли в залі збирається велика кількість людей. У літню пору це ж устаткування забезпечить кондиціонування. При зміні температури повітря перемикання опалювальних режимів відбувається автоматично: поки стовпчик термометра не опуститься нижче мінус п’яти, буде працювати тепловий насос, при більш холодній погоді – стара систем обігріву від електрокотла.

Вартість нового обладнання з урахуванням витрат на установку і обслуговування – близько 500 тисяч гривень. Гарантійний термін експлуатації – три роки, мінімальний ресурс – 15 років. За попередніми розрахунками, за п’ять років теплонасос повинен окупитися.


Фото - www.06239.com.ua

 
25.01.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах