Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


П’ять золотих і дві срібні – медальний доробок пауерліфтерів Донеччини на чемпіонаті України серед юніорів та юніорок

21-25 січня в Коломиї проходив чемпіонат України з пауерліфтингу серед дівчат і юнаків, юніорок та юніорів.

Після успішних виступів дівчат Донецької області, які посіли перше командне місце, та юнаків нашого регіону, які стали третіми в командному заліку, настала черга представників юніорської вікової категорії.

Катерина Пініонж з Маріуполя, вихованка заслуженого тренера України Степана Ніколюкіна, завоювала звання чемпіонки України у ваговій категорії до 72 кг. У сумі триборства її результат склав 355 кг: присідання – 140 кг, жим лежачи – 80 кг, станова тяга – 135 кг.

Друга представниця Донецької області в змаганнях серед юніорок Лаура Голубенко стала срібною призеркою у ваговій категорії до 57 кг з такими результатами: присідання – 120 кг, жим лежачи – 52,5 кг, станова тяга – 127,5 кг, сума триборства – 300 кг.

У ваговій категорії до 66 кг від Донеччини виступав молодий, але вже досвідчений спортсмен – чемпіон світу з пауерліфтингу серед юнаків 2016 року Руслан Рузімурадов, вихованець тренера Сергія Федоренка. З першого підходу Руслан захопив лідерство, показавши чудові результати: у присіданні – 250 кг, у жимі лежачи – 175 кг, у становій тязі – 220 кг, у сумі триборства – 645 кг.

Руслан передав естафету іншому іменитому спортсмену у ваговій категорії до 74 кг – Владиславу Чорному. Вихованець заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Івана Збандута, Владислав у ході запеклої боротьби поступився лише 2,5 кг супернику з Харкова. Його результати: присідання – 300 кг, жим лежачи – 162,5 кг, станова тяга – 275 кг, сума триборства – 737,5 кг.

Артем Рибалка з Краматорська, вихованець тренерської бригади Олексія і Альони Бичкових, у ваговій категорії до 83 кг присів із 282,5 кг, потиснув 165 кг і потягнув 250 кг, що в сумі склало 697,5 кг. Таким чином, Артем майже виконав норматив майстра спорту України.

У категорії до 83 кг зустрілися старі друзі, уродженці Дружківки та вихованці одного тренера Сергія Федоренка, але які виступають зараз за різні регіони: Костянтин Мусієнко (Донецька область) і Максим Самойлов (Харківська область). У боротьбі, що розгорнулася, лише останній підхід вирішив протистояння атлетів однієї школи на користь Мусієнка. У сумі триборства Костянтин показав результат у сумі триборства 835 кг: присідання – 315 кг, жим лежачи – 240 кг, станова тяга – 280 кг.

У ваговій категорії до 105 кг чемпіоном України став Данило Ковальов з Краматорська, вихованець тренерів Олексія Бичкова та Володимира Саєнка. Його результати: присідання – 370 кг, жим лежачи – 262,5 кг, станова тяга – 310 кг, сума триборства – 942,5 кг.

На завершення останнього дня змагань у найбільш видовищній категорії понад 120 кг виступив ще один краматорчанин Андрій Шевченко, вихованець тренерської бригади Олексія і Альони Бичкових. Він приніс у актив команди Донецької області чергову золоту медаль із кращим своїм результатом у сумі трьох вправ – 955 кг: присідання – 380 кг, жим лежачи – 270 кг, станова тяга – 305 кг.

Завдяки високим результатам наших юніорів Донецька область за підсумками чемпіонату України виявилася кращою в командному заліку. Крім того, на сходинки абсолютної першості піднялося два спортсмена Донеччини: друге місце посів Костянтин Мусієнко, першим став Данило Ковальов.

 

 

 

 

 
26.01.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах