Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортивний актив Донеччини долучився до флешмобу «22 pushup challenge»

30 січня спортивна громадськість Донецької області приєдналася до всесвітньо відомого флешмобу «22 pushup challenge».

Ідея цієї акції прийшла із США. Американські психологи помітили, що через 8 років після того, як закінчується війна, у середньому 22 військових щоденно закінчували життя самогубством. І для того, щоб бійці відчували свою потребу в суспільстві, започаткували однойменний флешмоб. Головне його завдання – віджатися від підлоги 22 рази і передати естафету іншим.

У рамках флешмобу «22 pushup challenge» спортивна громадськість Донеччини прийняла естафету від начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Пшеничникова та спортсменів Дніпропетровщини.

У Бахмуті в легкоатлетичному манежі стадіону «Металург» зібралися учні та тренери Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та звичайні любителі спорту – усього близько 300 учасників флешмобу, яких очолив начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

«Цією акцією ми висловлюємо підтримку тим українським військовим, які повернулися із зони бойових дій, та запевняємо їх, що суспільство разом з ними. Також ми раді власним прикладом черговий раз продемонструвати переваги фізичної активності та здорового способу життя», - зазначив Володимир Мицик.

Серед учасників флешмобу – молоді та перспективні спортсмени, які вважають спорт невід’ємною частиною свого життя, запрошуючи однолітків до активних фізичних занять.

«Я в легкій атлетиці вже п’ятий рік. Окрім перемог в чемпіонатах області, на чемпіонаті України 2016 року у своєму віці здобув «срібло» на дистанції 800 м. Мій стимул? Спорт захищає здоров’я, підвищує тонус. Бажаю хлопцям та дівчатам не лінитися, а перебороти себе всередині самостійно, та постійно фізично самовдосконалюватися», - зазначив учасник флешмобу Андрій Лисенко.

«Легкою атлетикою я займаюся вже майже три роки. Була бронзовою призеркою чемпіонату України 2016 року в двоборстві (1500 м з перешкодами + 800 м), і планую в цьому році знову виступати на цих змаганнях. Заняття спортом для мене – це вже не просто захоплення, а моє життя. Фізичні вправи – це мінімум захворювань, здоровий комфортний спосіб життя, гарна робота та приємне оточення, коло однодумців», - коментує Ольга Дибка.

Спортивний актив Донецької області передає свою естафету зі Сходу України на Захід – управлінню фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

 
30.01.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах