Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулася нарада з вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури та спорту, освіти і науки в Донецькій області

9 лютого в Краматорську під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ігоря Стокоза відбулася нарада з вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури та спорту, освіти і науки в Донецькій області.

Нарада проводилася за участю заступників міських голів, голів райдержадміністрацій, керівників військово-цивільних адміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад, керівників органів управління фізичною культурою та спортом, освіти і науки виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій.

У першому питанні порядку денного розглянули реалізацію проектів щодо облаштування спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням та будівництва універсальних спортивних майданчиків зі штучним покриттям до 85-річчя Донецької області.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зазначив, що в поточному році на території регіону заплановано створення 85-ти спортмайданчиків зі штучним покриттям (42х22 м), облаштування 200 спортмайданчиків з тренажерним обладнанням, а також реконструкція трьох стандартних футбольних полів (105х68 м) у Бахмуті, Слов’янську та Селидовому. Ці проекти здійснюватимуться за ініціативи голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

Усі роботи з облаштування та будівництва мають бути завершені в термін до 2 липня поточного року – дня святкування 85-ї річниці Донецької області. Реалізація цих проектів у регіоні дозволить створити сучасну спортивну інфраструктуру для розвитку масового спорту, додатково залучити до занять фізичною культурою та спортом осіб понад 17 тисяч осіб різного віку, збільшити забезпеченість населення спортивними спорудами.

 

Другим питанням порядку денного наради стало висвітлення виконання доручення голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 18.11.2016 № 27/01 до постанови Верховної Ради України від 19 жовтня 2016 року № 1695-VIII. Воно містить рекомендації щодо передання оперативного управління діяльністю дитячо-юнацьких спортивних шкіл разом зі спортивними спорудами, які знаходяться на балансі зазначених позашкільних навчальних закладів, від місцевих органів управління освітою до органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій.

На сьогоднішній день на території Донецької області, що підконтрольна українській владі, свою діяльність здійснюють 55 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де займаються понад 24,5 тисяч дітей та підлітків. Міськими та районними радами засновані 43 ДЮСШ, серед яких на сьогоднішній день 26 шкіл підпорядковані місцевим структурним підрозділам управління фізичною культурою та спортом виконкомів, а оперативне управління 17 ДЮСШ здійснюють місцеві структурні підрозділи управління освітою.

У рамках третього питання порядку денного було розглянуто медичне забезпечення спортсменів Донецької області. На даний час служба лікарського контролю (спортивної медицини) у регіоні представлена КЛПЗ «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер», який з 2015 року здійснює свою діяльність у Бахмуті.

За останні два роки відновлена робота диспансеру в частині надання діагностичних, реабілітаційних та лікувальних послуг. Відкрито кабінети спортивної медицини, травматології, педіатрії, офтальмології, кардіології, неврології, фізіотерапії, функціональної діагностики, маніпуляційний. У диспансері проводяться фізіотерапевтичні процедури: магнітотерапія, лазеротерапія, ультразвукова терапія, кріотерапія, лімфодренаж, УВЧ-терапія, електротерапія, ударно-хвильова терапія.

За 2016 рік в диспансері поглиблений медичний огляд пройшли 2333 спортсмена. На облік у диспансері взято 1077 спортсменів. У минулому році диспансер забезпечував медичний супровід 42 спортивних змагань різного рівня.

За підсумками наради виконкомам міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаним територіальним громадам були надані відповідні доручення із зазначенням чітких термінів для виконання протягом 2017 року.

 
10.02.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах