Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбувся Кубок Донецької області з боротьби самбо серед чоловіків та жінок

10-12 лютого в Краматорську пройшов Кубок Донецької області з боротьби самбо серед чоловіків та жінок (спортивне та бойове).

На базі спортивного клубу «Спринт» за звання кращих змагалися 47 спортсменів з Краматорська, Бахмута, Слов’янська, Мирнограда.

На урочистому відкритті чемпіонату були присутні начальник управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, президент федерації боротьби самбо Донецької області Сергій Натрус, директор дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Краматорської міської ради Анатолій Лепков, Заслужені тренери України з самбо Ігор Мацай і Микола Ящук.

«Ми сподіваємося, що незабаром тут не буде вистачати місця для спортсменів. Дякуємо всім учасникам змагань за відданість боротьбі самбо – віримо, що в майбутньому ви будете гідно представляти честь Донецької області на чемпіонатах України, Європи і світу», - зазначив у вітальній промові Володимир Мицик.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергій Натрус очолив обласну федерації боротьби самбо з 10 січня 2017 року. На початку лютого він відвідав чемпіонат України з самбо серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок в Одесі, де в активі спортсменів Донеччини опинилися 1 золота, 1 срібна і 4 бронзових медалі.

Свій інтерес до самбо Сергій Натрус пояснює спортивним минулим: «У нашій сім’ї троє братів, і ми досить багато часу віддавали заняттям боротьбою самбо і дзюдо. Самбо я присвятив 8 років, але не можу похвалитися спортивними досягненнями. Чому самбо? Мені імпонує ідеологія цього виду спорту: його назва – це абревіатура, утворена від словосполучення «самооборона без зброї» (російською мовою «самооборона без оружия»). І хлопці, які борються в самбо, мають свій стрижень, уміють захищатися і апріорі не повинні нападати».

На посаді керівника федерації Сергій Натрус ставить амбітні завдання: «На даний момент на території Донецької області, підконтрольній українській владі, є чотири основних міста, де культивується боротьба самбо: Бахмут, Слов’янськ, Покровськ і Краматорськ. Усього в регіоні цим видом спорту займається 600-800 спортсменів. Моє завдання, як керівника обласної федерації, – щоб цей вид спорту був представлений у всіх містах і районах Донеччини, залучити якомога більше молодих людей на борцівський килим з самбо. І, звичайно, хотілося б, щоб кількість завжди переходила в якість».

За підсумками змагань командні місця розподілилися наступним чином:

1 місце – Краматорськ (144 очки);
2 місце – Слов’янськ (66 очок);
3 місце – Бахмут (50 очок);
4 місце – Мирноград (42 очки).

 
 

Більше фотографій зі змагань – на сторінках управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальних мережах Вконтакте і Facebook.

 

 
13.02.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах