Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Великій Новосілці презентували книгу про історію розвитку спорту району

Минулого тижня у вітальні районного культурно-оздоровчого комплексу «Нива» зібралися люди, фізична культура і спорт для яких стали життєвим кредо: ветерани, викладачі, тренери, представники колективів фізкультури, молодь, яка продовжує спортивні традиції району в наші дні.

Приводом для такого зібрання стала презентація книги мешканки Великої Новосілки Надії Улюри «Історія розвитку фізичної культури та спорту у Великоновосілківському районі (1960-ті – 2000-ті роки)».

З теплими словами подяки до Надії Федорівні за виконану роботу, подвижництво, вірність спортивним ідеалам звернулися ветерани спорту, голова районної ради Сергій Кирилов, за матеріальної підтримки якого видана книга.

«Історія ...» – це неупереджена розповідь в іменах, цифрах і фактах про становлення і розвиток фізичної культури та спорту в районі в другій половині ХХ століття. Це розповідь про людей, які творили історію, виходячи на спортивні майданчики, беручи участь у змаганнях найвищого рівня, готуючи спортивну зміну. Хронологія розповіді дозволяє простежити, як крок за кроком росли масовість і майстерність, кувалася спортивна слава району у футболі та волейболі, боротьбі вільній, самбо і дзюдо, легкій і важкій атлетиці, шахах та шашках, у багатьох інших спортивних дисциплінах. Текстовий матеріал автор доповнює численними фотографіями.

Достовірність і, отже, значимість книзі додає той факт, що написана вона людиною, чиє життя протягом багатьох років було пов'язане з фізичною культурою і спортом. Активний спортсмен – переможець і призер районних, обласних, республіканських і союзних змагань, дипломований тренер, керівник районної громадської спортивної організації, директор дитячо-юнацької спортивної школи – такий шлях пройшла Надія Улюра, віддаючи улюбленій справі весь жар свого неспокійного серця.

У Великоновосілківського району є багатою спортивна історія, таким має бути і його майбутнє – до цього і закликає книга Надії Улюри.

 
14.02.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах