Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Департамент провів у Краматорську засідання колегії, семінари-наради з представниками міст, районів і ОТГ, координаційну раду за участю федерацій

8 листопада в місті Краматорськ відбулось розширене засідання колегії департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, а також наради провідних фахівців Донеччини. У приміщенні Донбаської державної машинобудівної академії зібрався керівний склад сфери спорту, молодіжної і сімейної політики Донецької області.

На початку заходу його учасників привітали директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, а також перший проректор ДДМА, кандидат технічних наук, доцент Анатолій Фесенко.

Анатолій Фесенко зазначив, що в 2018 році Донбаська державна машинобудівна академія отримала ліцензію на підготовку фахівців-тренерів за спеціальністю «017. Фізична культура і спорт», і перший набір склав 24 студенти.

Володимир Мицик наголосив, що в Донецькій області приділяється велика увага підтримці провідних спортсменів та тренерів: «Нещодавно голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць підписав розпорядження, яким передбачено збільшення в 2 рази одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам за успішні виступи на міжнародних змаганнях. Зараз ми виходимо на фінішну пряму щодо погодження умов надання субвенцій на придбання квартир для провідних спортсменів і тренерів. Сподіваємось, це стане для них гідним стимулом, сприятиме новим високим досягненням Донеччини на всеукраїнській та міжнародній аренах».

 
 

Про аналіз виконання індивідуальних планів підготовки спортсменів-кандидатів на участь у Олімпійських іграх 2020 року в Токіо доповіли директор школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова і тренер-викладач відділення важкої атлетики ШВСМ Віктор Романчук. До списку претендентів на участь в Іграх у поточному році входили 121 атлет Донеччини, що виступають у 17 видах спорту. До елітної групи зараховано 31 спортсмен, до провідної групи – 39, до резервної – 51. З числа усіх кандидатів індивідуальні плани підготовки у 2018 році виконали 87 спортсменів (72%), частково виконали – 21 спортсмен (17%), не виконали – 13 спортсменів (11%). Зважаючи на проведений аналіз, Крістіна Русінова запропонувала зміни до списку кандидатів на 2019 рік, який включатиме 79 спортсменів: 35 – елітна група, 44 – провідна група. Члени колегії оновлений список затвердили.

 

Про підготовку спортсменів Донеччини до участі в Паралімпійських іграх-2020 у Токіо доповіли начальник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Костянтин Шевченко і начальник учбово-спортивного відділу ДРЦ «Інваспорт» Ілля Рева. Так, на сьогоднішній день до списку кандидатів на участь у майбутніх Іграх входять 15 атлетів, представники шести видів спорту: веслування академічне – 1 спортсмен, легка атлетика – 2, волейбол сидячи – 1, велосипедний спорт – 1, пауерліфтинг – 2, плавання – 9.

 

Про умови, створені для тренувань паралімпійців у містах Слов’янськ і Маріуполь, доповіли начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко і начальник управління молоді та спорту Маріупольської міської ради Олексій Казанцев.

Про хід підготовки спортсменів Донецької області до II Європейських ігор, що відбудуться в місті Мінськ (Білорусь) з 21 по 30 червня 2019 року, доповіла в.о. директора обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва.

 

Про роботу комунального лікувально-профілактичного закладу «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» доповів головний лікар закладу Антон Діденко.

 

Про роботу комунального закладу «Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського пілкування» доповів його директор Володимир Клюшник.

 

Про реалізацію Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року в Покровському, Мар’їнському та Добропільському районах доповіли: головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Покровської райдержадміністрації Євгенія Котова, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Мар’їнської райдержадміністрації, Мар’їнської військово-цивільної адміністрації Оксана Грибань, в.о. завідувача сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Добропільської райдержадміністрації Світлана Кучманова.

 

Про запобігання насильства в сім’ї і реагування на насильство в сім’ї, а також роботу дорадчих органів з питань молоді в містах, районах, об’єднаних територіальних громадах області доповіла заступник директора – начальник управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Лілія Золкіна.

 

Другий захід дня – семінар-нарада з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом, сім’ї та молоді виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад.

Про вимоги Єдиної спортивної класифікації України до присвоєння спортивних розрядів та спортивних звань, ранги звань, вікові категорії спортсменів з видів спорту доповіла заступник директора обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Вікторія Пустовіт.

 

Про зміни в Законі України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», а також про формування, ведення і використання банку даних дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, доповів головний спеціаліст відділу оздоровлення управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Павлюченко.

 

Про формування проектів програм економічного та соціального розвитку по розділу «Фізична культура та спорт» у містах та районах області на 2019 рік доповіла заступник начальника управління – начальник відділу реалізації профільних програм управління з питань фізичної культури та спорту департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова.

 

Про формування статистичного звіту за 2018 рік за формою №2-ФК «Звіт з фізичної культури і спорту» доповіла начальник відділу організаційно-спортивної роботи управління з питань фізичної культури та спорту департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

 

Про проведення огляд-конкурсу на кращу роботу на майданчиках зі штучним покриттям, які побудовано до 85-ї річниці Донецької області, а також про участь міст і районів у багатоетапних спортивно-масових заходах доповів директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

 

Третій захід дня – семінар-нарада за участю директорів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву.

Про функціонування спортивних шкіл доповів директор обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський.

Про зміни до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, питання з підготовки штатних розписів та тарификаційних списків тренерів-викладачів ДЮСШ, нормативні документи, що регламентують діяльність спортивних шкіл, а також про вимоги до складання річного статистичного звіту за формою 5-ФК, 5-ФК (зведена) доповіла інструктор-методист обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Галина Кірпулянська.

Четвертий захід дня – координаційна рада за участю громадських організацій (федерацій) з видів спорту.

Про виконання наказу Міністерства молоді та спорту України від 09.02.2018 №617 «Про затвердження Положення про порядок організації і проведення офіційних спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів та порядок матерільного забезпечення їх учасників» доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності – головний бухгалтер департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Тетяна Полєвода.

Про зміни в типовому договорі про співпрацю між департаментом та обласним громадським об’єднанням фізкультурно-спортивної спрямованості доповіла головний спеціаліст - юрисконсульт відділу з правових питань та управління персоналом департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ольга Ясінко.

Про зміни в законодавстві щодо рейтингу з видів спорту в Україні доповіла начальник відділу організаційно-спортивної роботи управління з питань фізичної культури та спорту департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/donsportmolod (альбом – за посиланням).

 
11.11.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах